Balıkesir

Camiler ve Din Görevlileri Haftası

12:34 12 Ekim 2015
Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Gönen'de, "Kutsal Emanetler" başlıklı resim sergisi izlenime sunuldu

Gönen ilçesinde, 11-18 Ekim tarihlerini kapsayan Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla "Kutsal Emanetler" başlıklı resim sergisi açıldı.

Gönen Belediyesi Sergi Salonu'nda düzenlenen etkinliğin açılışında konuşan İlçe Müftüsü Hayrullah Yavuz, birlik ve beraberlik duygusunun küçük yaşlardan itibaren çocuklara verilmesi gerektiğini söyledi.

Çocukların bu duyguları kazanabilmesi için camilerin önemine değinen Yavuz, şunları kaydetti:

"Çocuğun cami içinde var olduğu toplumun değerlerini öğrenme, ibadet ikliminde nefes alma ve belki de en önemlisi birlik ve beraberlik duygularını keşfetme imkanı bulabilmesi önemli ölçüde camiyle buluşmasına bağlıdır. Yaklaştığında kovulduğu, sesi çıktığında azarlandığı, soru sorduğunda terslendiği bir mescide tazecik gönlünün ısınması nasıl mümkün olabilir? Vatanımızın, milletimizin her tarafında çocuklarımız camilere gelsin. Din görevlisi arkadaşlarımız cübbeleriyle, sarıklarıyla, çikolatalarıyla kapıda onları karşılasın. Camiye onları götürsün, onlara mihrabı, minberi, kürsüyü tanıtsınlar. Saflarımızı birleştirmek için camide buluşuruz. Ruhlarımızla bedenlerimizle buluşturmak, kalplerimizle gönüllerimiz arasında rabıta kurmak için Allah'ın huzurunda, divanında, camilerde buluşuruz."

Daha sonra sergide yer verilen eserler incelendi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.