Balıkesir

"Sahte doktor" ilçe kaymakamına yakalandı

17:36 10 Kasım 2015
"Sahte doktor" ilçe kaymakamına yakalandı

Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel'in dikkati sahte doktoru yakalattı.

Alınan bilgiye göre, Sonel'in makamına gelen ve kendisini Colombia Üniversitesi Başkan Yardımcısı ve doktor olarak tanıtan Mehmet Özkan Demir, sosyal yardımlaşma vakfından kendisine nakdi yardımda bulunulmasını talep etti.

Demir'in hareketlerinden şüphelenen Sonel, gizlice İlçe Emniyet Müdürü Haydar Kılıç'ı arayarak şahsın Genel Bilgi Toplama (GBT) sistemi üzerindeki bilgilerinin araştırılmasını istedi. Demir'in, yapılan GBT sorgusunda daha önce de benzer girişimlerde bulunduğu ortaya çıkınca emniyet mensuplarınca gözaltına alındı.

Kaymakam Sonel, gazetecilere yaptığı açıklamada, "İlçe kaymakamı olarak salı günleri vatandaşların sorunlarını dinleyerek geçiriyoruz. Kendisini Colombia Üniversitesi Başkan Yardımcısı olarak tanıtan Mehmet Özkan Demir, bana gelerek sosyal yardımlaşma vakfından nakdi para yardımında bulunulmasını talep etti. Kendisinin şüpheli ve endişeli hali üzerine diğer telefondan emniyet müdürlüğünü arayarak şahsın GBT'sinin yapılmasını talep ettim. Daha sonra yetkili arkadaşlar Demir'i gözaltına aldı" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.