Balıkesir

Balıkesir'deki balıkçılardan sosyal medyada tanıtım

11:33 17 Kasım 2015
Balıkesir'deki balıkçılardan sosyal medyada tanıtım

Bandırma ilçesinde iki balıkçı müşterilerini çeşitli konularda bilgilendirmek için cep telefonuyla çektikleri görüntüleri sosyal medyada paylaşıyor

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde iki balıkçının, müşterilerini tazelik ve pişirme yöntemleri gibi konularda bilgilendirmek için cep telefonuyla çektiği ve sosyal medyada paylaştığı görüntüler ilgi görüyor. 

Balıkçılar Cem Tecimen ve Ali Yolagelen, sabahları balık halinden aldıkları deniz ürünlerini tezgahlara yerleştirme işlemini cep telefonuyla görüntülüyor.  

Balık çeşidine göre ızgara, tava ve fırın gibi pişirme yöntemleri konusunda önerilerde de bulunan balıkçılar, bunu "tanıtım filmi" şeklinde sosyal medyada yayınlıyor.

Tecimen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müşterilerini bilgilendirdikleri görüntülerin ilgi gördüğünü, hatta satışlarına olumlu yansıdığını söyledi.

Tezgahlara balıkları şarkı ve türküler eşliğinde dizdiklerini, palamut, istavrit, hamsi gibi balıkları tanıttıklarını anlatan Tecimen, "Örnek vermek gerekirse palamudun büyüğü olan ve 4,5 kilogram gelen torikten çok güzel lakerda olur. Yani tuzlanıp kavanozlara konulur ve canınız ne zaman çekerse yiyebilirsiniz. Kalabalık aileler için ızgara olur. Palamudun son günleri, 'geç kalma vatandaş seneye kalır sonra, Izgara olur, aynı zamanda tava'. Bunun gibi sözlerle müşterilerimizi bilgilendiriyoruz" diye konuştu.

Balığın sağlık açısından çok önemli bir gıda olduğunu dile getiren Tecimen, haftada en az üç kez balık tüketilmesinin önerildiğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.