Balıkesir

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

19:50 25 Kasım 2015
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

Balıkesir'de  Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla dolayısıyla etkinlik yapıldı.

 Balıkesir Kadın Platformu tarafından TÜİK binası önünde organize edilen basın açıklamasına bir grup erkekte destek verdi.

Yüzlerini şiddete maruz kalan kadınları temsilen mora boyayan, baş ve kollarını sargıya alan bazı erkekler, kadına yönelik şiddete dikkati çekti.

Burada grup adına açıklamada bulunan Rıza Yavaş, kadın şiddetine karşı kadınlara destek olmak için bu etkinliğe katıldıklarını söyledi.

Kadına şiddete, karşı olduklarını belirten Yavaş, "Kadınlar olmaz ise biz bu ülkede olamayız. Kadınlar Türkiye'nin yarısı. Bir ülkenin gelişmesi için en önemli etkenlerden biri. Bunlar makyaj ve gerçek değil. Kadına şiddete dikkati çekmek için yaptığımız bir şey" dedi.

Platform adına basın açıklaması yapan dönem sözcüsü Sevinç Avcı ise her yıl yüzlerce kadının babaları, kocaları, sevgilileri ve en sevdikleri erkekler tarafından şiddete maruz kaldığını belirtti.

Yüzlerce kadın ve kız çocuğunun tecavüze ve cinsel istismara maruz kaldığını dile getiren Avcı şöyle konuştu:

"Yanı başınızdaki kadını korumaya çalıştığımız için, yemeği tuzsuz yaptığımız için, boşanmak istediğimiz için, aşklarına karşılık vermediğimiz için, barışmayı reddettiğimiz için, sadece kadın olduğumuz için, cinsel yönelim ve cinsiyetimiz farklı olduğu için şiddete maruz kalıyor, katlediliyoruz. Evimizde, kapımızın önünde, iş yerimizde, sokakta, mecliste, kısacası yaşamın her alanında erkek şiddeti ile karşı karşıya kalıyoruz."

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.