Balıkesir

Bandırma Belediyesinde toplu iş sözleşmesi

16:17 26 Kasım 2015
Bandırma Belediyesinde toplu iş sözleşmesi

Bandırma Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetimler Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm-Bel-Sen) arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Belediyedeki toplu sözleşme imza töreninde konuşan Tüm-Bel-Sen Genel Başkanı Ömer Salih Erol, toplu sözleşmelere getirilen taban ve tavan uygulamasının memur çalışanlara birtakım sıkıntılar ortaya çıkardığını öne sürdü.

Erol ayrıca Belediye Başkanı Dursun Mirza'ya gösterdiği duyarlılık için teşekkür etti.

Mirza ise devletin belirlediği yeni esaslar üzerinden memurların toplu sözleşmesinde artış sağladıklarını söyledi.

İşçilerin hakkını daima savunduklarını dile getiren Mirza, şöyle konuştu:

"Hayatım boyunca hak ve emek mücadelesi verdim. Ayrıca bu çatı altında sizler gibi değerli memurlarla çalışmaktan da çok mutluyum. Bandırma Belediye Başkanı olarak farklı belediyelere ya da Büyükşehir'e gittiğimde belediyemizin büyüklüğünü, çalışma disiplinini ve organizasyon başarısını daha iyi görüyorum. Bu açıdan Bandırma Belediyesinin Balıkesir'de çalışanları ve memurları açısından en örnek belediye olduğunu bilmenizi isterim. Ne verdiğimize bakacak olursak, önceki sözleşmedeki rakamlarımıza ilave olarak ilk 6 ayda net 83 TL artış ve ikinci 6 ayda net 125 TL artış sağlandı. Ulaşımda serbest biniş kartlarıyla 50 TL'lik bir katkı ve her iki dini bayramlarda 600'er lira ikramiyemiz var. Hepimize hayırlı olsun."

Daha sonra sözleşmeye imzalar atıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.