Balıkesir

Şirinçavuş'a yapılması planlanan termik santral

10:30 28 Kasım 2015
Şirinçavuş'a yapılması planlanan termik santral

Güney Marmara Doğal ve Kültürel Çevreyi Koruma Derneği (GÜMÇED) Bandırma Şube Başkanı Gültekin Mutlu, Şirinçavuş Mahallesi'ne yapılması planlanan termik santrale karşı olduklarını söyledi.

Mutlu, Petrol-İş Sendikası binasında düzenlenen basın toplantısında, termik santralin iklimi değiştirerek, hava, su, deniz ve toprağı kirleteceğini savundu. Mutlu, şöyle konuştu:

"Şirinçavuş'ta yapımı düşünülen termik santrale karşı çıkıyor ve 'Hayır' diyoruz. Dünyada ve ülkemizde enerji politikaları belirlenirken iklim değişikliğine yol açan karbon salımı gözardı ediliyor. Yapılan uluslararası sözleşmeler ve toplantılar, istenilen sonucu vermiyor. Güney Marmara'nın daha çok kirletilmesine izin vermeyin. Bu termik santrallerin yapımını durdurun. Gereği yapılmazsa çevreyi ve ekosistemi bozacak, insan sağlığını yok edecek bu termik santrallere geçit vermeyeceğiz."

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm de bu tür yatırımların karşısında olduklarını, konuyu diğer milletvekilleriyle meclise taşıyacaklarını ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.