Balıkesir

Cumhurbaşkanı Erdoğan Balıkesir'de

15:21 28 Kasım 2015
Cumhurbaşkanı Erdoğan Balıkesir'de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kim bayrağımıza alternatif üretmeye kalkıyorsa, o milletimize ihanet içindedir ve onun için de onlarla sonuna kadar mücadelede kararlıyız. Bundan kimsenin endişesi olmasın" dedi.

Erdoğan, Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde Pelitköy Ticaret Odası Özel Eğitim Uygulama Merkezi, Özel Eğitim İş Okulu ile yapımı tamamlanan tesislerin hizmete alım törenin ardından, Cumhurbaşkanlığı otobüsüyle Ayvalık'a hareket etti.

Gömeç ilçesinde yolda kendisini bekleyen vatandaşlara otobüsten hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kentte gördüğü birlik, beraberlik için vatandaşları tebrik etti.

Birlik, beraberlik ve kardeşliğin Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracağını vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu:  

"Kimse bu birliğimizi inşallah gölgeleyemeyecek. Biz her zaman Hacı Bektaş-ı Veli'nin ifade ettiği gibi bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Her zaman söylediğim bir şey var, biliyorsunuz tek millet olacağız, tek bayrağımız, tek vatanımız, tek devletimiz var. Terörle sonuna kadar mücadele edeceğiz ve bizim Rabia'mız da Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Gürcü'süyle, Boşnak'ıyla, Arnavut'uyla 78 milyon, tek millet. Buradan taviz yok. Bayrağımız tek, rengi şehidimizin kanı, hilal bağımsızlığımızın ifadesi, yıldız şehidimizin ta kendisi ve bayrağımızın dışında bayrak, asla kabul etmiyoruz. Kim ki böyle bir alternatif ile karşımıza çıkıyorsa, o bu millete ihanet içindedir. Kim bayrağımıza alternatif üretmeye kalkıyorsa, o milletimize ihanet içindedir ve onun için de onlarla sonuna kadar mücadelede kararlıyız. Bundan kimsenin endişesi olmasın." 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gömeç Belediyesi ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin el ele vererek, vatandaşların çok daha güzel hizmetlerin olduğu bir ilçede yaşamalarına fırsat vereceğini belirtti. 

Konuşmasının ardından otobüsten inen Erdoğan'a Gömeç Belediye Başkanı Kazım Aslan, zeytin, zeytinyağı, sabun ve zeytin kolonyasından oluşan bir hediye paketi takdim etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu sırada kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşların taleplerini de geri çevirmedi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.