Balıkesir

Gazeteci yazar Mumcu'nun ölümünün 23. yılı

17:52 24 Ocak 2016
Gazeteci yazar Mumcu'nun ölümünün 23. yılı

Gazeteci yazar Uğur Mumcu'nun ölümünün 23. yılı dolayısıyla Edremit'te anma programı düzenlendi.

İlk olarak, Akçay Mahallesi'nde Mumcu'nun adının verildiği ve büstünün bulunduğu parkta saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, burada yaptığı konuşmada, Türk ulusunun 23 yıl önce yiğit, Atatürkçü, halkçı, laik, tam bağımsız Türkiye sevdalısı, yurtsever bir evladını bombalı saldırı sonucu kaybettiğini söyledi.

Mumcu'yu rahmetle andığını belirten Saka, "Uğur Mumcu, yaşamı boyunca demokrasinin yılmaz savunucusu oldu. Atatürkçüydü, Cumhuriyetçiydi, karanlık güçlerin üstüne gözünü kırpmadan gidiyordu. O, bu günümüzü onlarca yıl önce görüp ülkemizin üzerine oynanan oyunları ve yaşanabilecek tehlikeleri işaret ederek bizleri uyarıyordu. Bu dönemde ise bizlere düşen görev ulusal birliğimize, laik, demokratik, çağdaş değerlerimize, Atatürk ilke ve devrimlerine daha fazla sahip çıkmak, yitirdiğimiz tüm aydınlarımızı unutmadığımızı ve unutmayacağımızı göstermektir" diye konuştu.

Konuşmanın ardından anıtına karanfil bırakıldı.

Altınoluk Mahallesindeki ikinci anma programı ise Mumcu'nun adının verildiği caddede yapıldı. Konuşmaların ardından katılımcılar anıta karanfil bıraktı, Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.