Balıkesir

Milli sporcu, özel tekerlekli sandalyesine kavuştu

16:36 28 Ocak 2016
Milli sporcu, özel tekerlekli sandalyesine kavuştu

Balıkesir'in Edremit ilçesinde yaşayan, Garanti Tekerlekli Basketbol Süper Ligi takımlarından Kardemir Karabükspor ile Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımı'nın sporcusu Metehan Yılmaz (30), toplanan yardımlar sayesinde, basketbol oynarken kullanabileceği özel tekerlekli sandalyesine kavuştu.

Doğuştan bedensel engelli olan Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni alınan sandalyenin kendisine uğur getirdiğini ve çıktıkları ilk maçı kazandıklarını söyledi.

Maddi imkansızlıktan dolayı şimdiye kadar kendisine ait bir tekerlekli sandalyesi olmadığını dile getiren Yılmaz, basketbol oynaması için alınan tekerlekli sandalyenin 18 bin lira olduğunu kaydetti.

Yardım kampanyasına katılıp destek olan herkese teşekkürlerini ileten Yılmaz, şöyle konuştu:

"İngiltere'den getirtilen özel engelli basketbol sandalyesiyle artık daha rahat spor yapabileceğim. Daha öncekiler yeterince rahat değildi, hareket etmemi engelliyordu. Artık benim için engel kalmadı, daha rahat basketbol oynayabileceğim. Ayrıca bu sandalye bana şans getirdi. Bu sandalyeyle ilk maçı Balıkesir Büyükşehir Belediyespor ile yaptık ve maç 81-99 kazandık. Tekerlekli sandalye ile kendime olan öz güvenim daha da arttı."

Yılmaz, sandalyenin 3 aylık bir yardım kampanyası sayesinde alındığını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.