Balıkesir

Suriyeli iç savaş mağdurlarına giysi yardımı kampanyası

16:42 07 Şubat 2016
Suriyeli iç savaş mağdurlarına giysi yardımı kampanyası

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Balıkesir İnsani Yardım Derneği tarafından "Dolabında Durmasın, Sokakları Isıtsın" sloganıyla Suriyeli iç savaş mağdurları için giysi yardımı kampanyası başlatıldı.

Balıkesir İnsani Yardım Derneği Başkanı Mustafa Memiş, gazetecilere yaptığı açıklamada, şimdiye kadar Balıkesir'den Suriye'ye 25 tır yardım malzemesi gönderildiğini bildirdi.

Giysi yardımı kampanyasına ilişkin bilgi veren Memiş, "Evinde ihtiyaç fazlası giysisi olanlar bu standımıza getirerek ihtiyaç sahibi insanlarımıza vermek üzere bizlere teslim ediyor. Biz de topladığımız bu kıyafetleri Suriyeli kardeşlerimize ulaştırmaya çalışacağız. Bu konuda yardımlarını esirgemeyen Balıkesir halkına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kampanyaya giysi yardımında bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur da Balıkesirlilerin yardımseverliğiyle öne plana çıktığını vurguladı.

Bu tür yardımlaşmalara sadece şahıs olarak değil belediye olarak da destek verdiklerini kaydeden Uğur, "Sizler de ihtiyacınız olmayanı paylaşın, ihtiyacı olan mutlu olsun" değerlendirmesinde bulundu.

Kampanya 45 gün sürecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.