Balıkesir

Şehitlerimizi uğurluyoruz

14:05 10 Şubat 2016
Şehitlerimizi uğurluyoruz

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda yaralanan ve Ankara'da tedavi gördüğü hastanede 27 yaşında şehit olan Uzman Çavuş Hasan Talay'ın cenazesi, memleketi Balıkesir'de toprağa verildi.

Ankara'daki törenin ardından Balıkesir'e gönderilen Talay'ın naaşı, cenaze aracı ile 2. Sakarya Mahallesi Üzüm Sokağı'ndaki baba evine getirildi ve burada helallik alındı. Cenazenin gelişi sırasında şehidin eşi Hacer, annesi Semanur ve babası Yusuf Talay gözyaşı döktü.

Cenazesi daha sonra Zağnos Paşa Camisi'ne getirilen şehit için düzenlenen törene, ailesi ve yakınlarının yanı sıra Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Garnizon ve Okullar Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek, bazı miletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Talay'ın naaşı, burada kılınan cenaze namazının ardından top arabasıyla götürüldüğü Balıkesir Asri Mezarlığı'ndaki şehitliğe defnedildi.

Uzman Çavuş Hasan Talay, Sur'daki operasyon sırasında 1 Şubat'ta yaralanmış, tedavi altına alındığı Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Hastanesi'nde dün hayatını kaybetmişti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.