Balıkesir

Basketbol: ULEB Avrupa Kupası

21:18 10 Şubat 2016
Basketbol: ULEB Avrupa Kupası

Banvit Basketbol Takımı, ULEB Avrupa Kupası 2. tur G grubu son maçında İspanya temsilcisi Dominion Bilbao Basket'i 73-65 yenerek, grup ikincisi olarak son 16 turuna yükseldi.

Maça iyi başlayan Banvit, Vidmar ve Fortson'un basketleriyle 3. dakikayı 4-0 önde geçti. Rakibi karşısında Fortson ile etkili olmaya devam eden Banvit ilk çeyreği 19-14 önde bitirdi.

Hücumdaki etkili mücadelesini ikinci periyoda da taşıyan Banvit, Johnson ile üst üste bulduğu basketlerle 12. dakikada farkı 11 sayı (25-14) çıkardı. Konuk takım, Borg, Mumbru, Hervelle ile pota altında ürettiği sayılarla farkı kapatmaya çalışırken, Banvit, Slaughter, Moerman ve Carmichael ile rakibine karşılık verdi ve soyunma odasına 34-27 önde gitti.

Maçta ikinci yarının ilk bölümünde Johnson, Vidmar ve Moerman ile skor bulan Banvit, 25. dakikayı 48-39 önde geçti. Daha sonra Banvit'in top kayıplarını ve savunmadaki hatalarını iyi değerlendiren İspanyol ekibi Ruof, Bertans ve Bogris ile farkı hızla kapatmaya başladı. Dominion Bilbao Basket, son anda Suarez'in kaydettiği üç sayılık basketle son periyoda 52-50 önde girdi.

Final periyoduna savunmasını sertleştirerek başlayan Banvit, Johnson ve Moerman ile bulduğu sayılarla 34. dakikada 57-55 öne geçti. İspanyol ekibi karşısında skorer oyuncusu Fortson ve Moerman ile sayı üreten Banvit, bitime 3 dakika kala 5 sayılık fark yakaladı: 62-57. Kalan sürede rakibinin oyuna ortak olmasına izin vermeyen Banvit, salondan 73-65 galip ayrılarak, ULEB Avrupa Kupası'nda son 16 takım arasına kalmayı başardı.

Maçın en skorer ismi Banvit'ten 24 sayı kaydeden Fortson olurken, Johnson 18 sayıyla galibiyette önemli rol oynadı.

Banvit, ULEB Avrupa Kupası son 16 turunda İtalya'nın EA7 Emporio Armani takımıyla karşılaşacak.

Bu arada Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay da maçı salonda izledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.