Balıkesir

Ayvalık'ta "Zeytin Ağacı Budama Kursu"

18:13 12 Şubat 2016
Ayvalık'ta "Zeytin Ağacı Budama Kursu"

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile Ziraat Odası tarafından "Zeytin Ağacı Budama Kursu" düzenlendi.

Ayvalık Ziraat Odası Başkanı Hasan Kıtay, kurs sayesinde yanlış budama sonucu düşen ürün rekoltesinin tekrar normal seviyelere çıkmasını hedeflediklerini belirtti. Son 5 yıla bakıldığında ürün rekoltesinde göze çarpacak derecede mahsul kaybı yaşandığını dile getiren Kıtay, şunları kaydetti:

"Düşük rekolte nedeniyle zeytin üreticisi ekonomik açıdan ciddi kayıplara uğruyor. Araştırmalarımız sonucunda zeytin ağaçlarındaki ürün kaybının en büyük nedeninin ağaçların bakımlarının eksik ya da yanlış yapılması olduğu sonucuna ulaştık. Özellikle de çiftçilerimizin budama mevsiminde ağaçları yanlış budayarak ağacın ürün vermesini engellediğini tespit ettik. Bu yüzden de zeytin üreticilerimizin bilinçlendirilmesi için bu kursun açılmasını sağladık. Çiftçimizin zeytin ağaçlarından arzu ettikleri ürünü alabilmesine yönelik bilinçli budama, bilinçli gübreleme, bilinçli mahsul toplama gibi kurslarımız sürecektir."

Kursa 200 zeytin üreticisinin katıldığı belirtildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.