Balıkesir

Edremit'te "restoran uçağın" montajı başladı

16:02 14 Şubat 2016
Edremit'te "restoran uçağın" montajı başladı

Uçuş ömrünü tamamlayarak parçalara ayrılan uçak, birleştirilerek restoran olarak hizmet vermek üzere Edremit ilçesinde monte edilmeye başlandı.

Uçağın sahibi iş adamı Ali Akbulut, gazetecilere yaptığı açıklamada, Burhaniye ilçesinde restoran ve düğün salonu olarak hizmet verecek Airbus A 340 tipi yolcu uçağının montajına başlandığını söyledi.

Atılan zemin betonu ve metal ayaklar üzerine uçağın ana gövde kısmını yerleştirdiklerini belirten Akbulut, "7 tır ile gelen uçağımızın en büyük ve en ağır olan ana gövdesini tezgaha koyduk ve kurulum aşamasında. Bu arada biz de çevre duvarlarını ve düzenlemesini yapıyoruz. Havalar el verirse mayıs haziran aylarında yetiştirmeyi düşünüyoruz. Şu anda işler iyi gidiyor" dedi.

Uçağın montajı için arazi inşaat şantiyesine dönüştürülürken, vinçler yardımıyla yerleştirilen parçalar birbirlerine kaynak yapılacak. Uçağın gövde montajının ardından, kanatları, iniş takımları ve kuyruğu yerine takılacak, son olarak uçağın üst bölümleri yerine konulacak. Airbus A 340, iç döşemeleri de yapıldıktan sonra çalışmalar tamamlanacak ve restoran, düğün salonu, kafeterya uçağı olarak hizmet verecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.