Balıkesir

Kırmızı ette "tavan fiyat"a uyup indirime gittiler

11:14 21 Şubat 2016
Kırmızı ette "tavan fiyat"a uyup indirime gittiler

SERHAT BUĞRA ŞENKÖKCÜ - CEM ŞAN - Balıkesir ve Bursa'da bazı kasaplar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in kırmızı etle ilgili tavan fiyat açıklamasının ardından fiyatlarda indirim yaptı. Söz konusu iki ilde bazı kasaplar, Çelik'in açıklamasının ardından kuşbaşı, kıyma gibi kırmızı et ürünlerinde indirime giderek fiyat etiketlerini değiştirdi.

Balıkesir'de fiyatlarda indirime giden kasaplardan olan ve Burhaniye ilçesinde faaliyet gösteren İsmail Tunca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının belirlediği tavan fiyatları öğrendikten sonra etiketlerinde değişikliğe gittiklerini söyledi.

Daha önce piyasada 40 lira olan dana kıymayı 37 liraya sattığını, tavan fiyat uygulamasını öğrenince 32 liraya düşürdüğünü belirten Tunca, şunları kaydetti:

"Et ve kıymayı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in açıklamasının ardından 5 lira ucuza satmaya başladık. Bakanımızın bir sözüyle bu indirimi yaptık. Bakanımız, 'Bunu laf olsun diye söylemiyoruz. Sözümüzün arkasındayız' demişti ve o daha sözünü bitirmeden fiyatlarımızda 5 lira indirim yaptık. Kardeşim Ahmet Tunca ile işlettiğimiz kasapta şu anda kuşbaşı etin kilosu 34, kıymanın kilosu da 32 lira. Yılbaşında fiyatlar biraz yükselmişti ama önümüzdeki günlerde biraz daha düşecek."

- "Elimizden geldiğince bu fiyatlarla devam edeceğiz"

Bursa merkez Osmangazi ilçesinde dükkanı bulunan kasap Ahmet Taşa da et ve kıyma fiyatlarında indirim yaptıklarını dile getirdi.

Tavan fiyatların da altında satış yaptıklarını ifade eden Taşa, "Dana kıymayı 28, dana kuşbaşını ise 30 liradan satıyoruz. Müşteriler, etin neden bu kadar ucuz olduğunu soruyor. Fiyatların ucuz olduğunu görünce hile olduğunu düşünüyorlar. Biz de hem tanıtım amaçlı hem de Bakanlığın açıkladığı rakamların altında satış yaptığımızı söylüyoruz" diye konuştu.

Taşa, Bakanlığın tavan fiyat uygulamasını olumlu karşıladıklarını vurguladı.

Her yerde aynı fiyatların görülemeyebileceğini, kaliteye göre farklılıklar olabileceğini anlatan Taşa, "Kırmızı ette fiyatlar kalite kalite değişiyor. Elimizden geldiğince sirkülasyonu sağlayarak bu fiyatlarda devam etmeyi düşünüyoruz" dedi.

Bursa Kapalı Çarşı'da aralarında 50 metre mesafe bulunan iki kasaptan biri dana kıymayı kilosu 27,8 diğeri 28, dana parça etin kilosunu ise 30 liradan satıyor.

Bu kasaplarda diğerlerine oranla daha fazla yoğunluk yaşanıyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.