Balıkesir

CHP Milletvekili Tüm'e şehit cenazesinde yumruklu saldırı

16:30 04 Nisan 2016
CHP Milletvekili Tüm'e şehit cenazesinde yumruklu saldırı

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit düşen Uzman Çavuş Aycan Özdil'in cenazesinin dün defni sırasında yumruklu saldırıya uğradı, olayla ilgili gözaltına alınan kişi ifadesinin ardından savcılıkça salıverildi.

Şehit Uzman Çavuş Özdil'in naaşının dün Balıkesir'in Edremit ilçesinde defni sırasında milletvekili Tüm'e yönelik bazı söylemlerde bulunan K.A, yaşanan tartışmanın ardından Tüm'e yumruk attı.

Saldırının ardından Tüm'ün Burhaniye Emniyet Müdürlüğüne giderek şikayetçi olması üzerine şüpheli K.A. gözaltına alındı.

İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen K.A, savcılıkça serbest bırakıldı.

Milletvekili Tüm, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Özdil'in cenaze töreni sırasında tanımadığı bir kişinin bazı sözler sarf ettiğini belirterek, "Ben arkamı döndüm ve o sırada sağ yanağıma bir yumruk yedim. Vali Mustafa Yaman'ın yanında olduğum için hemen valilik korumaları ile AK Parti milletvekilleri duruma müdahale etti. Şahsı yanımdan uzaklaştırdılar. Milletvekili olarak duruma çok üzüldüm. Biz teröre ve şiddete karşı çıkıyoruz. Sorunlarımızı bu yöntemle çözemeyiz." diye konuştu.

Terör ve şiddetin insanlık suçu olduğunu vurgulayan Tüm, "CHP'nin terörle ilgisi olamaz. Biz ülkenin bütünlüğünü korumak istiyoruz. Herkesin sağduyulu olması gerekiyor." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.