Balıkesir

TR 22 Bölgesi İş İnsanları Buluşması

19:04 15 Nisan 2016
TR 22 Bölgesi İş İnsanları Buluşması

Güney Marmara Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (GÜNMARSİFED) tarafından organize edilen TR 22 Bölgesi İş İnsanları Buluşması Bandırma'da yapıldı.

Bir otelde gerçekleştirilen toplantıda, Balıkesir, Çanakkale ve Bursa'dan katılan işadamları, bölge ekonomisini değerlendirdi.

Toplantının açış konuşmasını yapan GÜNMARSİFED Başkanı İsa Tamer Çelik, TR22 bölgesinin her alanda bir biri ile uyumlu ve tamamlar nitelikte olan, tarım, turizm, rüzgar enerjisi, termal kaynaklar, maden varlıkları, deniz ürünleri ve taşımacılık gibi geleceği parlak sektörlerin olduğunu belirtti.

Ülke olarak zor günlerden geçildiğini ifade eden GÜNMARSİFED Başkanı Çelik, şunları kaydetti:

"Üreterek bölgenin ve ülkenin büyümesine, gelişmesine katkı vermek için var gücümüzle çalışmalayız. Son yıllarda baş gösteren en büyük tehlike, gençlerin köyleri terk etmesi. Genç çiftçileri köylerde tutamıyoruz. Hemen hemen hepsi çalışma saatleri belirli ve maaşlı işlerde çalışmak istiyor. Bu nedenle babalar, ektikleri arazileri çocuklarına işlemek üzere bırakamıyor ve böylece çiftçi aile sayısı giderek azalıyor. Gençlerin köylerde kalmalarını, doğal tarım ile uğraşmalarını sağlayacak, koşulların ve desteklerin iyileştirilip arttırılması, kısacası köyün sürdürülebilirliğinin sağlanması şart."

Çelik, ekonomik anlamda yaşanan en büyük sıkıntının KOBİ'lerin öz sermaye yetersizliği ve kaliteli finansa ulaşamaması olduğunu söyledi.

Çelik, "Üretmek ve daha ileriye gidebilmek için kendi finansımızı kendimiz yaratmalıyız. Bunun için, kümelenme modelleri yaparak sermayelerimizi birleştirmemiz, birlikte üreterek birlikte büyümemizin gerekli olduğunu düşünüyorum." dedi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.