Balıkesir

Belediye başkan yardımcısına silahlı saldırı davası

15:44 19 Nisan 2016
Belediye başkan yardımcısına silahlı saldırı davası

Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur'a 2 yıl önce silahlı saldırıda bulunduğu iddia edilen kişinin yargılanmasına başlandı.

2. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasına, İlçe Belediye Başkan Yardımcısı Onur ve avukatı ile sanık Hasan Kandemir'in (25) avukatı katıldı.

Belediye Başkan Yardımcısı Onur'un ifadesinin alındığı duruşma, tanıkların dinlenmesi için 20 Eylül'e ertelendi.

Müşteki avukatı Volkan Gözükara, duruşma sonrası yaptığı açıklamada, ilk duruşmada müşteki Ozan Onur'un beyanlarının alındığını ve tanık dinleme aşamasına geçildiğini belirterek, "Tanıklar dinlenecek ve 'Sanık Hasan Kandemir'in arkasında faili meçhul birileri var mı yok mu?' o araştırılacak." ifadelerini kullandı.

Ozan Onur ise 30 Nisan 2014'te yaşanan olayın ardından bir dizi ameliyat geçirdiğini, sıkıntılar çektiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Aslında bu saldırı belki bana yapıldı ama Bandırma Belediyesine yapılmış bir saldırı olarak düşünüyorum. Mahkeme ilerledikçe detaylar da ortaya çıkacaktır. Saldırıyı yapan ifadesinde beni tanımadığını belirtti. Sonuna kadar adalete güveneceğiz. Bir dizi ameliyatın ardından 21 aylık rapor sürem bitti, çalışmaya başladım. İlk mahkememize çıktık, hakim beye her şeyi açıkça anlattık."

Ozan Onur, 30 Nisan 2014'te belediye çalışmaları için gittiği Levent Mahallesi'nde Hasan Kandemir tarafından silahla bacağından yaralanmış, Bandırma Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştı. Gözaltına alınan Kandemir çıkarıldığı mahkemece tutuklanmış, 4 ay sonra denetimli serbestlik yoluyla serbest bırakılmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.