Balıkesir

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin Balıkesirli minik konukları heyecanlı

11:37 22 Nisan 2016
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin Balıkesirli minik konukları heyecanlı

SUAT SALGIN - Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, biri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazan, diğeri ikiden dört basamaklıya kadar sayılarla zihninden kısa sürede işlem yapabilen öğrenciler, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliğine davet edilmenin heyecanını yaşıyor.

İlçenin kırsal mahallelerinden Çakmak'ta yaşayan ilkokul üçüncü sınıf öğrencisi Zeynep Rümeysa Güzel, geçen yıl kasımda Ayvalık'ı ziyaret edeceğini öğrendiği Erdoğan'ı görmeyi istedi.

Mahallenin tek imamı baba Hüseyin Güzel, söz vermesine rağmen, Erdoğan'ın Ayvalık'a geldiği gün bir cenaze defnedileceği için kızının isteğini yerine getiremedi. Baba Güzel, kızı Zeynep Rümeysa'nın bu üzüntüyle kaleme aldığı mektubu, Erdoğan'a ulaştırılması için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne postaladı.

Erdoğan, mektubunu aldığı öğrenciyi, külliyedeki 23 Nisan etkinliğine çağırdı. Çakmak İlkokuluna giden İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, Zeynep Rümeysa'ya Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mektubunu iletti.

Zeynep Rümeysa, Ankara'da çocuklardan oluşan grupla Erdoğan'ın karşısına çıkacak olmanın mutluluğunu yaşıyor.

- Yeteneği AA haberiyle duyuruldu

Mental aritmetik eğitimi alan ve iki, üç, dört basamaklı sayılarla zihninden kısa sürede dört işlem yaparak sonucu bulabilen Kıvanç Sarlıcalı İlkokulu üçüncü sınıf öğrencisi Kaan Yıldırım'ın bu yeteneği, Anadolu Ajansının haberiyle duyuruldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, minik Kaan'ı da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne davet etti.

Dünya Hafıza Şampiyonası elemelerine katılıp Türkiye'yi bu alanda temsil etmek isteyen Kaan'a davet mektubu, yine Bilen tarafından iletildi.

Mektubunu annesi, babası ve mental aritmetik öğretmeni Erdem Erök ile gittiği İlçe Milli Eğitim Müdüründe alan Kaan, mutluluğunu beraberindekilerle paylaştı.

- "Kızımın içi içine sığmıyor"

Zeynep Rümeysa Güzel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ayvalık'ta göremediği Erdoğan'ın karşısına çıkacağı için duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan'ı Ayvalık'taki evlerinde ağırlamak istediğini anlatan Güzel, "Cumhurbaşkanımızı görecek olmaktan çok mutlu ve heyecanlıyım. Onu çok seviyorum." dedi.

Baba Hüseyin Güzel ise üç çocuğundan en büyüğünün Zeynep Rümeysa olduğunu belirtti.

Görevi gereği mahallede kalması gerektiğinden kızının Erdoğan'ı görme isteğini yerine getiremediğini ifade eden Güzel, şöyle konuştu:

"Kızımın yazdığı mektubu Ankara'ya gönderdim, elhamdülillah cevap geldi. Şimdi kızımın içi içine sığmıyor. Allah nasip ederse kızımla Sayın Cumhurbaşkanımızı ziyaret edecek ve bu büyük heyecanı birlikte yaşayacağız. Kızım Cumhurbaşkanımızı gerçekten çok seviyor. Onu ilk gördüğünde ona sarılmak, elini öpmek ve onun için dua etmeyi çok istiyor. İnşallah bu fırsatı yakalayacağız."

Sınıf öğretmeni Arif Kaya, Zeynep Rümeysa'nın derslerinde çok başarılı ve örnek bir öğrenci olduğunu vurguladı.

Öğrencisinin isteğinin yerine getirilmesinin kendilerini de gururlandırdığını anlatan Kaya, "Kızımızın okulumuzu tanıtması adına biz de çok mutluyuz. Bu başarısının devamını diliyoruz. Bu tür iletişimlerle gelecekte kendisi ve çevresine faydası olacaktır. Bunun yaşamında kendisine rehberlik edeceğini ve gittiği yerlerden de olumlu sonuçlarla dönmesini sağlayacağına inanıyorum. Öğrencimle gurur duyuyorum." ifadelerini kullandı.

- "Çok büyük bir motivasyon kaynağı"

Posta dağıtıcısı baba ile ev kadını annenin tek çocuğu Kaan Yıldırım da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı çok sevdiğini söyledi.

Mektubu alınca büyük sevinç yaşadığına değinen Yıldırım, "Cumhurbaşkanımızdan davet almaktan ve onunla tanışacak olmaktan dolayı çok mutluyum." diye konuştu.

Kaan'a yaklaşık 16 aydır mental aritmetik eğitimi veren Erök ise öğrencisinin bu daveti hakkettiğini belirtti.

Öğrencisinin yaşıtları arasında mental aritmetik bakımından çok önemli bir seviyede bulunduğuna dikkati çeken Erök, şunları kaydetti:

"Kaan'ın hedefi, bu alanda dünya şampiyonalarına katılıp ülkemizi en iyi şekilde temsil etmektir. AA'nın yaptığı haber sonucu Cumhurbaşkanımız Kaan'ın başarısını duydu ve kendisini davet etti. Bunun da Kaan ve Kaan gibi başarılı öğrenciler için çok büyük motivasyon kaynağı olacağına inanıyorum. Bu alanda başarı elde eden öğrencilerin Türkiye'nin en yüksek makamına davet edilmesi hem benim hem Kaan hem ailesi, okulu, öğretmenleri ve ilçemiz için çok önemli. Bu yüzden de Kaanımızı bir kez daha tebrik ediyorum."

- "Bu, her öğrenciye nasip olmayacak bir anıdır"

İlçe Milli Eğitim Müdürü Bilen ise Ayvalık halkı ile eğitim camiası adına çok mutlu ve gururlu olduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daveti üzerine Balıkesir'i temsilen Ayvalık'tan iki öğrencinin Ankara'ya gitmesinden büyük memnuniyet duyduğunu vurgulayan Bilen, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Zeynep Rümeysa kızımızın yazdığı duygu yüklü mektup nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne davet edilmesi bizi ayrıca mutlu etmiştir çünkü bu durum, öğrencimizin öz güvenini göstermektedir. Öğrencimizin Cumhurbaşkanımızı çok sevmesi, onu görecek olması bizim için ayrıca bir mutluluktur. Kaan'ın da bu büyük başarısında büyük emekleri olan başta anne ve babasını tebrik ediyorum. Bu, her öğrenciye nasip olmayacak bir anıdır. Bu ve buna benzer çalışmalar, Ayvalık'taki eğitimin ne kadar kaliteli olduğunun da bir göstergesidir. Ayrıca bu durum, Ayvalık'taki okullarımızda öğrencilerimizin eğitim öğretim faaliyetlerinde yeteri kadar bilinçlendiğinin, devlet büyüklerini bilip onlara nasıl ulaşması gerektiğini öğrenmelerinin de bir göstergesidir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.