Balıkesir

Dostları için zeytin ağacından tespih yapıyor

11:13 24 Nisan 2016
Dostları için zeytin ağacından tespih yapıyor

SERHAT BUĞRA ŞENKÖKCÜ - Balıkesir'in Edremit ilçesindeki evinin bir bölümünü atölyeye dönüştüren Kenan Korur, burada zeytin ağaçlarından yaptığı tespihleri dostlarına hediye ediyor.

Esnaflıktan emekli olduktan sonra kendisine meşgale arayan Korur, işin ustalarından tespih üretimini öğrendi. Üretim için gerekli ekipmanları edinen Kenan Korur, daha sonra evinin bir bölümünü atölyeye dönüştürdü ve hobi amaçlı tespih imalatına başladı.

Edremit Körfezi'ndeki yerleşim birimlerinde temel geçim kaynaklarından olan zeytincilikten esinlenen Korur, tespihlerinin ham maddesini de zeytin ağaçlarından elde ediyor.

Değeri 150-200 lira olan birbirinden farklı ürünlerden bazılarını dostlarına armağan eden Kenan Korur, zeytin çekirdeği, koç ve geyik boynuzları, sentetik ve kimyasal karışımlı malzemelerden de tespih yapmak için denemelerini sürdürüyor.

- "Halen çırağım"

Tespihlerini evinde sergileyen Korur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllardır hayalini kurduğu bu uğraşıyı emekliye ayrıldıktan sonra hayata geçirebildiğini söyledi.

Edremit'in tespih yapılacak en güzel malzemesinin zeytin ağacı olduğunu belirten Kenan Korur, şöyle konuştu:

"Kimsenin kullanmadığı zeytin ağacı atıklarını değerlendirerek insanların beğenisine sunuyorum. Genelde zeytin ağaçları budandıktan sonra insanlar bunları sobalık odun yapıyor. Bunları topluyorum ve düzgün yerlerini çıtalar haline getirdikten sonra atölyemde işleyip tespih yapıyorum. Tespihlerimi beğenenlere hediye ediyorum. Ben de sevdiğim bir şeyle uğraşmış oluyorum. Halen çırağım. İnşallah ileride ustalaşacağım ve daha da güzel şeyler yapacağım."

Korur, atölyesinde çalışırken mutlu olduğunu dile getirerek, yaptığı tespihler beğenildiğinde mutluluğunun arttığını da sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.