Balıkesir

Şehit ve gazi ailelerine ücretsiz gelinlik

15:53 09 Mayıs 2016
Şehit ve gazi ailelerine ücretsiz gelinlik

Balıkesir'in Edremit ilçesinde moda evi işleten Erdem Ayık ve annesi Müzeyyen Ayık, evlilik alışverişi için gelen şehit ve gazi ailelerine, gelinlik, nişanlık ve abiye kıyafetlerini hediye ediyor.

Erdem Ayık, gazetecilere yaptığı açıklamada, şehit ve gazi ailelerine yalnız olmadıklarını hissettirmek, yardımcı olabilmek adına moda evine gelenlere düğün, nişan ve abiye kıyafetlerini ücretsiz vermeye başladıklarını söyledi.

Projeyi gelir gözetmeden hayata geçirdiklerini anlatan Ayık, "Moda evimizde gelinlik, tuvalet, abiye kıyafetleri tasarlayıp dikiyoruz. Özel dikim yapıyoruz. Özellikle şehit ve gazi ailelerine, gelinlik, tuvalet ve abiye kıyafetlerinde, bizim yapabileceğimiz bütün ihtiyaçlarını ücretsiz karşılama kararı aldık." dedi.

Ayık, reklam yapma gibi niyetlerinin bulunmadığını ifade etti.

Uygulamayı milli duygularla başlattıklarını dile getiren Ayık, şöyle konuştu:

Bizler, yaşadığımız şehirde rahatça, huzur içinde durabiliyorsak, bunu vatan bekçilerimize, gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Onlara ve ailelerine büyük vefa borcumuz var. Biz de naçizane bir esnaf olarak 'bu borcumuzu nasıl ödeyebiliriz, onlara nasıl yardımcı olabiliriz' diye düşündük ve bu kararı aldık."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.