Balıkesir

Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı

17:58 13 Mayıs 2016
Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı

Bandırma 6. Ana Jet Üs Komutanlığında Engelliler Haftası dolayısıyla engelli 8 genç, bir günlük temsili askerlik uygulamasına katıldı.

Tayyareci Fethi Bey Spor Salonu'nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende engelli gençler, Türk bayrağı ve silaha el koyarak yemin etti.

Törende konuşan Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Mustafa Rüştü Çelenk, bir günlük temsili askerlik uygulamasına katılarak kendilerini gururlandıran gençlerin artık birer havacı olduğunu söyledi.

Engellilerin ailelerine seslenen Çelenk, "Bu, değeri hiçbir şeyle ölçülemeyecek kutsal vatani görevi büyük cesaret ve şevkle yerine getiren evlatlarımızla ne kadar övünseniz azdır. Bizi biz yapan ve Türk Silahlı Kuvvetlerini oluşturan tüm değerleri kısa süre içerisinde tanıdılar ve eğitimde gösterdikleri başarıdan dolayı terhis belgesi almaya hak kazandılar." dedi.

Terhis belgelerinin verilmesiyle sona eren törenin ardından gençler ve aileleri, protokol üyeleriyle fotoğraf çektirdi.

Törende, Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel, Belediye Başkan Vekili Sami Türkmen, İlçe Emniyet Müdürü Ali Haydar Kılıç, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Murat Yılık ve daire amirleri hazır bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.