Balıkesir

İl il dolaşarak şehit ve gazi ailelerini ziyaret edecek

20:14 13 Mayıs 2016
İl il dolaşarak şehit ve gazi ailelerini ziyaret edecek

Balıkesir'in Gönen ilçesinde Gönen Motosiklet Kulübü üyesi Berkan Dülger, motosikleti ile 81 ildeki şehit ve gazi ailelerini ziyaret edecek.

Gönen Belediyesi önünde arkadaşları tarafından uğurlama programı düzenlenen Dülger, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ziyaret ettiği her aileye Türk bayrağı vereceğini söyledi.

Amacının şehitleri anmak olduğunu belirten Dülger, şunları kaydetti:

"Son bir yıl içinde şehitlerimizin saysının artmasından dolayı bu konuda bir hassasiyetimiz olsun, duygularımızı dile getirmek, bir farkındalık yaratmak amacıyla yola çıkalım istedim. Bu kapsamda 81 ili ziyaret edeceğim. Her ilde bir şehit ailesini ziyaret etmeye çalışacağım. Gönen Belediye Başkanımız Hüseyin Yakar'ın onlara göndermiş olduğu şanlı Türk bayrağımızı hediye edeceğim. Yaklaşık 45 gün sürmesini planladığımız bir yolculuk. Tamamlayabilirsem 11 bin kilometre yol katetmiş olacağım."

Dülger'i uğurlamaya gelen Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar da "Hassas dönemde bunun çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu noktada yaklaşık 45 gün sürecek 81 ilde böyle kapsamlı yolculukla inşallah proje amacına ulaşır." dedi.

Dülger, daha sonra motosikletiyle Türkiye turuna çıktı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.