Balıkesir

Bandırma Kaymakamı Sonel:

11:42 14 Mayıs 2016
Bandırma Kaymakamı Sonel:

Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel, uyuşturucu madde satıcılarıyla ilgili mücadeleyi kesintisiz sürdürdüklerini bildirdi.

Bandırma Kaymakamı Sonel, yaptığı açıklamada, mücadele kapsamında kendisinin başkanlığında Koruyucu ve Önleyici Tedbirler İlçe Komisyonu oluşturduklarını belirtti.

Komisyonun kararları doğrultusunda uygulamaların ciddiyetle yerine getirildiğini dile getiren Kaymakam Sonel, "Buna paralel şekilde Emniyet Müdürlüğünce, suça sürüklenen ve suç mağduru olan çocukların ifadelerinin alınması sırasında sosyal çalışmacı görev yapıyor." dedi.

"Uyuşturucu satıcılarıyla mücadelemiz kesintisiz sürüyor." diyen Sonel, şunları kaydetti:

"Uyuşturucu satıcılarına yönelik çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz. Geçtiğimiz günlerde Bandırma Ağır Ceza Mahkemesi, çeşitli zamanlarda sentetik uyuşturucu satışı yapmaktan tutuklu olarak yargılanan 15 kişiye ceza yağdırdı. Mahkeme, bu kişilere, 8,5 yıl ile suçun çeşitli kereler tekrarlanmasına paralel şekilde 28,5 yıl arasında hapis cezaları verdi. Suça karışan ve suç mağduru çocukların aileleri ve çocukların yaşadıkları evlerine ilgili kurum amirleri ile birlikte ev ziyaretleri gerçekleştiriliyor. İlçemizde, metruk, kullanılmayan ve atıl durumda bulunan binalar yıkılıyor. Bandırma kent merkezinde, cumhuriyet alanında, özellikle cuma namazı çıkışında olmak üzere cami önlerinde dilencilere izin verilmiyor."

Kaymakam Sonel, vatandaş tarafından aile piknik alanı olarak kullanılan Atatürk Parkı bahçesinin yeniden düzenlenerek, halkın huzur ve güven içinde piknik yapabilmesi amacıyla kontrol altında tutulduğunu söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.