Balıkesir

"Fiziksel Aktivite ve Aktif Yaşam" konferansı

03:22 29 Mayıs 2016
"Fiziksel Aktivite ve Aktif Yaşam" konferansı

Sağlıklı Kentler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Şişmanlığın önlenmesinde, diyetin yanı sıra egzersiz, daha sağlıklı ve etkili sonuç alınması için vazgeçilmez kuraldır." dedi.

Sağlıklı Kentler Birliğince bir otelde "Fiziksel Aktivite ve Aktif Yaşam" konulu konferans düzenlendi.

Altepe, konferansın açılışında, özellikle şişmanlık ve bağlı hastalıkların önlenmesi noktasında etkin çözümler geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Bugünün hayat şartlarında insanların daha az hareket etmeye başladığını belirten Altepe, ''Şişmanlık günümüzde çok karşılaşılır bir sorun haline geldi. Bu durum koroner kalp, diyabet gibi birçok kronik hastalığın oluşmasına da zemin hazırlıyor. Şişmanlığın önlenmesinde, diyetin yanı sıra egzersiz, daha sağlıklı ve etkili sonuç alınması için vazgeçilmez kuraldır.'' diye konuştu.

Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ise sağlıklı yaşam için yapılan çalışmalara değindi.

Tatil beldesi Balıkesir'in bir yakasının Marmara'da, diğerinin de Ege'de bulunduğunu anlatan Uğur, "Büyükşehir Belediyesi olarak tarladan sofraya kadar tüm ürünleri denetliyoruz. Hizmete aldığımız park, oyun ve spor alanları gibi yatırımlarla sağlık değerlerini pozitife çekiyoruz. Bütüncül yaklaşımlarla insanlara hizmet etmenin hazzını yaşıyoruz." dedi.

Konferansa, belediye başkanları, akademisyenler ve davetliler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.