Balıkesir

Yöresel kıyafetleriyle keman konseri verdiler

19:35 30 Mayıs 2016
Yöresel kıyafetleriyle keman konseri verdiler

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Kaymakamlık, Ayvalık Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen ''Zeytin Çekirdekleri Projesi'' kapsamında köy çocuklarının yöresel kıyafetleriyle verdikleri keman konseri yoğun ilgi gördü.

İlçedeki Çakmak İlkokulunda öğrenim gören öğrencilerin okul bahçesinde verdiği konser sonrası açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, köylerde yaşayan öğrencilere her türlü imkanı sağladıklarını belirtti.

Zeytin Çekirdekleri Projesi'nin başarılı olduğunu söyleyen Bilen, şöyle devam etti:

"Köy çocuklarımızın bu yaşlarda sanatla buluşması, sanatı öğrenmesi ve içlerindeki yeteneklerinin ortaya çıkarılmasıyla bu projeye velilerin de katılması bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Zeytin Çekirdekleri Projesi kapsamında eğitim gören köy çocukları başta olmak üzere projeye katılan çocuklar, kültür ve sanatın başkenti olma yolundaki Ayvalık'ta geleceğin sanatçıları olmaya aday."

Proje kapsamındaki gönüllü müzik eğitmeni Cahit Baylav da 1,5 yıl önce projeye başladıklarını belirterek, "Bu proje her şeyden önce bir sosyal sorumluluk projesidir. Burada çocuklara müzik eğitimi verilirken bir yandan da bu sayede iyi birer insan olmalarının eğitimlerini vermeye çalışıyoruz. Çakmak İlkokulunun yanı sıra ilçe merkezinde de bu proje sürüyor. Bu projede bugüne kadar 700 öğrenciye müzikle ulaşıldı" dedi.

Eğitmenlerden Veysel Avınca ise projedeki amacın köy çocukları başta olmak üzere ilçe genelindeki öğrencilerin sanatı sevmesini sağlamak olduğunu vurguladı.

Keman çalan öğrencilerden Halil Budak da Kırcalar köyünde yaşadığını dile getirerek, "Perşembe ve cuma günleri gönüllü keman öğretmenlerimiz bizlere eğitim veriyor. Keman ile ilk kez tanıştığımda ne olduğunu bilmiyordum. Sonradan bu güzel enstrümana alıştım. Şimdi ise keman çalmayı çok seviyorum." ifadelsini kullandı.

Öğrencilerden Halime Gül Köse ise konser sonrası aldıkları olumlu tepkinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Öğrenciler konseri izleyen vatandaşlar ve velilerden büyük alkış aldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.