Balıkesir

Bandırma'dan kısa kısa

13:01 01 Haziran 2016
Bandırma'dan kısa kısa

Bandırma Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın, engellilere yönelik gerçekleştirdiği "Hatırlanmak Bir Gün Değil, Her Gün" Projesi'nin tanıtım toplantısı yapıldı.

Bandırma Öğretmenevi'nde, Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle gerçekleşen tanıtım toplantısında konuşan Bandırma On Yedi Eylül Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yasin Nuri Çakır, dünya nüfusunun yüzde 20'sinin, Türkiye nüfusunun ise yüzde 25'inin engellilerden oluştuğunu belirtti.

Dünyadaki engelli istihdam oranının ise yüzde 30 civarında olduğunu ifade eden Çakır, şunları kaydetti:

"Bandırma'daki engelli vatandaşların en önemli sorunlarının başlarında kötü sağlık koşulları, işsizlik, yoksulluk ve sosyal yaşama katılamama geliyor. Biz bunu nasıl aşabiliriz ? Projede bunu inceleyeceğiz. Bandırma'nın 52 mahallesinde engelli veri tabanı oluşturulacak. Ayrıca bu sayede sadece engellilere değil ailelerine de ulaşmış olacağız."

- Ramazan ayı boyunca günde bin kişilik iftar verilecek

Bandırma Belediyesi, 6 Haziran - 4 Temmuz ramazan ayı boyunca Cumhuriyet Meydanı'nda günde bin kişiye iftar vereceğini duyurdu.

Belediye Başkanı Dursun Mirza, yaptığı yazılı açıklamada, tüm İslam aleminin ramazan ayını kutladı. Ramazanın İslam coğrafyasına barış ve huzur getirmesini dileyen Mirza, şunları kaydetti:

"Tüm halkımızın katılımıyla kutsal ramazan ayını bizlere sunduğu güzellikleri daha coşkulu hale getirmek ve geleneksel ramazan havasını kentimizde dolu dolu yaşatabilmek amacıyla bu yıl özel programlar sizleri bekliyor. Hafta arası günlerinde geleneksel ramazan eğlencelerimizden meddah, orta oyunu (Aşık ile Maşuk, kavuklu ile Pişekar), Hacivat-Karagöz, kukla tiyatrosu, Nasrettin Hoca, çocuklar ve aileler için yarışmalar, ramazan maskotları, illüzyon ve animasyon gösterileri ile ramazan geceleri renklenecek. Çoğunluğu Türk Sanat Müziği sanatçılarından oluşan konser programlarımız da olacak."

- 79 yaşındaki Bozkurt atık pilleri topluyor

Bandırma'da yaşayan 79 yaşındaki Mehmet Bozkurt, çevreye zarar vermemesi için yıllardır atık pilleri topluyor.

On kilograma yakın atık pili belediye görevlilerine teslim eden Bozkurt, "Daha ilkokul yıllarımda, öğretmenlerimden, atık pillerin doğaya zararlarını dinlemiştim. Bu pillerin, yeraltı sularına karışarak, insan sağlığına zarar verdiğini öğrenmiştim. O dönemden bu yana konuya çok duyarlıyım. Yıllardır, kullandığım atık pilleri doğaya atmadığım gibi, sokakta atılmış durumda bulunan pilleri de bir peçete ile toplayıp, başta belediye olmak üzere ilgili yerlere veriyorum." dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur da, duyarlı davranışı nedeniyle Bozkurt'a teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.