Balıkesir

"Rüzgar bebek" için ambulans helikopter havalandı

19:54 10 Haziran 2016
"Rüzgar bebek" için ambulans helikopter havalandı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki evinde aniden fenalaşan ve kalp-damar hastalığı bulunan 25 günlük Rüzgar bebek, tedavisi için ambulans helikopter ile İstanbul'daki özel bir hastaneye sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, Kahraman ve Filiz Karşit çiftinin ikinci bebekleri olarak 25 gün önce dünyaya gelen Rüzgar, evde aniden fenalaştı. Ailesi tarafından Ayvalık Devlet Hastanesi'ne kaldırılan bebek, burada yapılan müdahalenin ardından Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Rüzgar bebeğe burada kalp-damar hastalığı "büyük arterlerin transpozisyonu" tanısı konuldu.

Sağlık Bakanlığı ile irtibata geçen hastane yönetimi, Rüzgar bebeğin ameliyat olabilmesi için İstanbul'daki özel bir hastaneye ambulans helikopter ile naklini sağladı.

Hayati tehlikesi bulunan bebeğin tüm kalp damarlarının değişmesi gerektiği, bu ameliyat için 70 bin liraya ihtiyaç olduğu belirtildi.

İşsiz olduğu öğrenilen baba Karşit, hayırseverlerden yardım istedi.

Karşit ailesinin yakınları da Ayvalık Kaymakamlığı ve Ayvalık Belediyesine müracaat ederek Rüzgar bebeğin kurtarılması için yardım kampanyası başlatılmasını talep etti.

- "Kalp damarlarıyla ilgili bir hastalık"

Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Nazmi Başaran, AA muhabirine yaptığı açıklamada Rüzgar'ın kardiyologlar tarafından hemen tedaviye alındığını belirtti.

Bebeği, hastalığının ciddi olduğunun tespit edilmesi üzerine İstanbul'a sevk ettiklerini ifade eden Başaran, şunları kaydetti:

"Rüzgar bebek hastanemize geldiğinde zaten bayağı sıkıntılı görünüyordu, morarmıştı. Kardiyolog doktorlarımız hemen müdahale etti. Hastada 'büyük arterlerin transpozisyonu' dediğimiz doğuştan gelen bir hastalık fark edildi. Kalp damarlarıyla ilgili bir hastalık. Biz hemen Sağlık Bakanlığı ile irtibata geçip ambulans helikopter talebinde bulunduk. Daha sonra da İstanbul'a hava yoluyla sevkini sağladık."





YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.