Balıkesir

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi'nde mezuniyet heyecanı

22:56 13 Haziran 2016
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi'nde mezuniyet heyecanı

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi 2015-2016 yılında mezun olan öğrencileri için mezuniyet töreni ve iftar programı düzenledi.

Bandırma 17 Eylül Stadyumunda gerçekleştirilen mezuniyet töreninin ardından İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Bandırma Meslek Yüksekokulu öğrencilerine iftar yemeği verildi.

Programa, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Bandırma Kaymakamı Tuncel Sonel , Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, İlçe Jandarma Komutanı Murat Yılık, İlçe Emniyet Müdürü Ali Haydar Kılıç, Bandırma Müftüsü Süleyman Küçük, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan ve öğrenci aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından başlayan törene Balıkesir Yörem Halk Oyunları Ekibi gösteri düzenledi.

Törende konuşma yapan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Bu yıl 3 bin 710 öğrenciyi mezun etmenin gururunu yaşadıklarını dile getirdi.

Özdemir, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesinin henüz bir yılını geride bırakan genç bir üniversite olduğunu hatırlatarak, "Bizler böyle genç ve dinamik bir üniversitenin mensupları olarak üniversitemizle gurur duyuyor ve üniversitemizin gelişmesi için büyük bir özveriyle çalışıyoruz. Bir yandan eğitimin kalitesini artırabilmenin, bir yandan bilimsel faaliyetlerde bulunabilmenin, bir yandan da her türlü altyapı gereksinimlerini tamamlayabilmenin gayreti içerisindeyiz. Hedefimiz, 2023 Türkiye'sinde rol alacak, 2071 Türkiye'sini inşa edecek nesiller yetiştirmektir." ifadelerini kullandı.

Üniversiteyi büyütme çalışmalarının devam ettiğini belirten Özdemir; şöyle konuştu:

"Devletimizin, akademik ve idari personelimizin, öğrencilerimizin ve halkımızın desteğiyle üniversitemiz her geçen gün daha da büyüyecek ve gelişecek. Bunu hep birlikte göreceğiz inşallah. Üniversitemize her yıl yeni eğitim öğretim programları, sosyal, kültürel ve sportif tesisler kazandıracağız. Amacımız hep daha ileriye ve daha iyiye ulaşmak olacaktır. Güney Marmara'nın parlayan yıldızı olabilmek için her gün azimle, inançla ve kararlılıkla çalışacağız. Kısmet olursa, yakın bir zamanda Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi'ne bağlı mevcut 5 Fakültemize ilave olarak Hukuk Fakültesi, Edebiyat Fakültesi ve Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinin de açılmasını bekliyoruz."

Törende dereceye giren öğrencilere belge ve hediyeleri verilirken tüm mezunlar öğrencilerde kep atma heyecanı yaşadı.

Tören, çekilen hatıra fotoğrafları ile sona erdi.

Tören bitiminde 17 Eylül Stadı dışında kurulan masalarda, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından mezun öğrencilere ve ailelerine 6 bin kişilik iftar yemeği dağıtıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.