Balıkesir

Balıkesir'de izinsiz eğitim veren dershane kapatıldı

19:28 17 Haziran 2016
Balıkesir'de izinsiz eğitim veren dershane kapatıldı

Bandırma Kaymakamlığı, bir dershanenin, soruşturma sonucunda iş yeri açma ve çalışma ruhsatının iptal edilerek, kapatıldığını bildirdi.

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde daha önce defalarca uyarı alan ve tutanak tutulan dershanenin eğitim faaliyetlerini sürdürmeye devam etmesi üzerine harekete geçen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, dershanenin kapısını mühürledi.

Alınan bilgiye göre, ilgili mahkeme tarafından verilen karar ve Balıkesir Valiliğinin onayını alan Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, zabıta ve polis mühürleme işlemi için dershanenin hizmet verdiği binaya gitti. Ancak dershane yönetimi ve öğretmenlerinin binayı boşaltmaması ve direnmesi üzerine ekip dershaneden ayrıldı.

Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğünden destek isteyen yetkililer, dershane binasına tekrar geldi. Bu sırada dershane çalışanları çevik kuvvet ekipleri ve zabıta ekipleri ile tartıştı. Daha sonra ekipler güç kullanarak binayı boşalttı ve ardından mühürlendi.

- Kaymakamlıktan açıklama

Bandırma Kaymakamlığınca konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"17 Kasım 2015 tarihinde Balıkesir maarif müfettişlerimizin yapmış olduğu denetimler sonucundaki soruşturma raporu neticesinde, Mili Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünün 10. Mart 2016 tarihli ve 2852837 sayılı makam onayı ile ilçemiz Özel Zağnos Körfez Dershaneleri Bandırma Şubesinin iş yeri açma ve çalışma ruhsatı iptal edilmiştir. Gerekli hukuki süreç izletilmiş ve bugün de bahse konu olan dershane kapatılmıştır."

Aynı zamanda ilçe genelinde izinsiz eğitim verdiği tespit edilen 12 eğitim kurumunun mühürlendiği öğrenildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.