Balıkesir

Milli judocunun hedefi olimpiyat altın madalyası

12:16 22 Haziran 2016
Milli judocunun hedefi olimpiyat altın madalyası

HAKAN FİRİK - Rusya'da, nisan ayında yapılan Avrupa Şampiyonası'nda 48 kiloda bronz madalya kazanan milli judocu Dilara Lokmanhekim, 2016 Rio Olimpiyatları'nda altın madalya hedefliyor.

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Güre Mahallesi'nde bulunan Kazdağları'nın eteklerindeki bir otelde kamp yapan Judo Kadın Milli Takımı sporcularından Dilara Lokmanhekim, zorlu mücadeleler öncesinde kondisyon depoluyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübünde çalışmalarını sürdüren Bülent Ecevit Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencisi Dilara Lokmanhekim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, judoya 2005 yılında Antalya'da başladığını, kendisini geliştirdikten sonra İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a transfer olduğunu hatırlattı.

Lokmanhekim, bunun üzerine İstanbul'a yerleştiklerini, ailesinin büyük bir fedakarlıkta bulunduğunu ifade ederek, "Ben de başarılı olmak için daha çok çalıştım. Buradaki antrenörlerim de çok fazla ilgilendiler ve gerçekten birlikte çok güzel işler yaptık. 2012 yılında gençler ve 23 yaş altında Avrupa şampiyonu oldum. Güzel başarılar kazandım." diye konuştu.


- "Gençlerde Avrupa şampiyonu ve dünya ikincisi oldum"


Dizinden 2013 yılında bir ameliyat geçirdiğini ve bir sene minderden uzak kaldığını anlatan Dilara Lokmanhekim, şöyle devam etti:

"Çok zordu o dönem ama kulübümüzde her şey var, gerçekten çok güzel imkanlar var. Çok güzel fizik tedavi gördüm ve geri döndüm, 2014 yılında tekrar gençlerde Avrupa şampiyonu ve dünya ikincisi oldum. Daha sonra olimpiyat için hedeflerim büyümeye başladı, büyüklerde de yapacağıma inandım. Olimpiyatlara gidip madalya alabileceğime inandım. 2015 yılında World Masters Turnuvası'nda bronz madalya kazandım."


- "Rio'ya altın madalya için gideceğiz"


Dilara Lokmanhekim, antrenörü Haldun Efemgil ile olimpiyatlara hazırlandıklarına da değinerek, şöyle konuştu:

"Hem kulübümüzde hem de milli takımımızda çok ciddi çalışmalar yapıyoruz ve çok güzel, çok verimli geçiyor kamplarımız. 2016 yılında ilk büyükler Avrupa Şampiyonası madalyamı aldım, bronz madalya kazandım. Birçok olimpiyat puan maçında madalya aldık. Şu an olimpiyatlara gitmeye hak kazandım. Burada kondisyon kampı yapıyoruz. Ardından İspanya'ya gidip judo hazırlıklarımızı tamamlayacağız. Tekrar kulübümüze dönüp son hazırlıklarımızı yaptıktan sonra inşallah Rio'ya altın madalya için gideceğiz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.