Balıkesir

Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Uysal:

16:44 25 Haziran 2016
Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Uysal:

Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, Türkiye'nin judoda 195 ülke arasında 29. sırada bulunduğunu söyledi.

Balıkesir'in Edremit ilçesi Güre Mahallesi'nde, Kazdağları'nın eteklerindeki bir otelde kamp yapan Judo Kadın Milli Takımı'nı ziyaret eden Uysal, çalışmalarında başarılar diledi.

Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin 1966'da Güreş Federasyonu altında başladığı judoda şimdilerde dünya sıralamasında iyi bir noktada olduğunu anlattı.

Judoda söz sahibi ülkelerden birinin Türkiye olduğunu vurgulayan Uysal, şöyle konuştu:

"Türkiye, dünyada judoda 195 ülke arasında 29. sırada. Avrupa'da, dünyada madalya almış, olimpiyatlarda madalya almış branşız. Avrupa'da da çok iyi durumdayız. Avrupa Şampiyonası'nda altın, bronz madalyalar aldık. Takımımız iyi durumda. Ölçü nihayetinde olimpiyatlar olduğu için bakıyorsunuz, Avrupa şampiyonu olmuş bir sporcumuz yeri geldiğinde olimpiyata gidemiyor veya daha önce bunu yaşadık, 2-3 sefer yendiği rakibi olimpiyata gidiyor, bizim sporcumuz gidemiyor. Yendiği adam olimpiyat şampiyonu oluyor. Kestirmek zor ama madalya açısından, altyapı açısından, ülkede tanınırlık açısından judo çok iyi durumda."

Uysal, altyapı ve destek bakımından bu spora ilginin iyi olduğunu belirtti.

Federasyonun 80 ilde faal olduğuna değinen Uysal, "Altyapısı en güçlü branşlardan biri. Aralarında Galatasaray ve Trabzonspor'un da bulunduğu çok güçlü kulüplerin yer aldığı bir branş. Federasyonumuz çok iyi gidiyor. Ekonomik açıdan, malzeme, tesisler ve benzeri açıdan hiçbir sıkıntımız yok. Yetişmiş eleman, hakem, antrenör sayımız çok çok iyi. Altyapı sorunumuz yok." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.