Balıkesir

Ayvalık'ta eğitim uçağının düşmesi

16:26 02 Temmuz 2016
Ayvalık'ta eğitim uçağının düşmesi

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, dün Türk Hava Kurumuna (THK) ait pistten havalanan ve inişe geçtiği sırada düşen, Ayvalık Sportif Havacılık Kulübü eğitim uçağının enkazında, Ulaştırma Bakanlığı ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından kaza kırım ekibi inceleme yaptı.

Aralarında sivil havacılık uzmanı Altan Tekin ve İzmir Delta Havacılık Firmasından Ayhan Undey'in de bulunduğu 5 kişilik heyet, jandarma nezaretinde uçağın düştüğü alan ve uçak enkazında incelemelerde bulundu.

Yaptıkları araştırmalar sonrasında Küçükköy Jandarma Karakoluna geçen heyet, burada görgü tanıklarının verdiği ifadelerle, tutanakları inceledi.

Daha sonra olay mahalline dönen heyet, Balıkesir Büyükşehir Belediyesine ait itfaiye aracıyla uçakta bulunan yakıt tahliyesinin yapılmasını sağladı.

Heyetin başında bulunan uzman Altan Tekin incelemelerin henüz başladığını ve yapacakları araştırmaların ardından, kazanın neden kaynaklandığına ait raporu hazırlayacaklarını ve ilgili makamlara sunacaklarını bildirdi.

Türk Hava Kurumuna (THK) ait toprak pistten havalanan Ayvalık Sportif Havacılık Kulübünün TC-ABY kuyruk işaretli eğitim uçağı, inişe geçtiği sırada henüz belirlenemeyen nedenle düşmüş, kazada 2 kişi hayatını kaybetmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.