Balıkesir

Zeytinyağı ve gül yaprağından cilt bakım ürünü

11:27 10 Temmuz 2016
Zeytinyağı ve gül yaprağından cilt bakım ürünü

SERHAT BUĞRA ŞENKÖKCÜ - Balıkesir'in Edremit ilçesinde, Kaz Dağları'nda yetiştirilen bitkileri kullanarak Ar-Ge çalışmaları yapan bir firmanın projesi kapsamında zeytinyağı ve gül yaprağından cilt bakım yağı üretildi.

Ar-Ge firması, Süleyman Demirel Üniversitesi ile yürüttüğü Kaz Dağları'nda Yağlık Gül Üretimi Projesini sürdürüyor. Proje çerçevesinde herkesin evinde kolaylıkla yapabileceği, düşük maliyetli bir doğal cilt bakım ürünü elde edildi.

Firma görevlilerinden bitki uzmanı ve eczacı Filiz Özler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saf zeytinyağı ve gül yapraklarının karışımıyla elde ettikleri cilt bakım yağını "güzellik iksiri" olarak adlandırdıklarını söyledi.

Özler, Kaz Dağları'nda yetiştirilen Isparta'nın yağlık gül fidanlarından hasat edilen güllerin yapraklarını cam kavanoza koyarak üzerini saf zeytinyağı ile kapladıklarını, bunu birkaç gün güneşte beklettikten sonra havanda döverek krem haline getirdiklerini anlattı.

Ortaya tamamen doğal, ev yapımı ve içerik bakımından güçlü bir cilt bakım ürünü çıktığını vurgulayan Özler, "Bu karışım için istenilen her çeşit gül yaprağı kullanılabilir. Kozmetik ürünlerine çok yüksek paralar harcanmasına gerek yok. Aynı etki doğal bitkisel ürünlerden de alınabilir." dedi.

- "Bitkisel ürün kullanmadan önce doktor tavsiyesi şart"

Özler, bitkisel ürünleri kullanmadan önce mutlaka doktor tavsiyesi alınması gerektiğine dikkati çekti.

Kaz Dağları'nda Isparta gülü yetiştirme çalışmalarından iyi sonuçlar aldıklarını dile getiren Özler, şunları söyledi:

"Afrodit, Kaz Dağları'nda yaşamış. Burada mutlaka ki zeytinyağından da istifade etmiştir. Hele bir de buna Isparta'nın gülleri ilave olunca bence ortaya muhteşem bir şey çıkıyor. Biz de yetiştirdiğimiz gül yapraklarını bölgemizden elde ettiğimiz zeytinyağı ile bir araya getirip son derece ekonomik ve herkesin evinde rahatlıkla yapabileceği, cilde hiçbir zararı olmayan bir cilt bakım yağı elde ettik. Herkes bu ürünü evinde rahatlıkla yapabilir ve cilde uygulayabilir. Ekonomik olması nedeniyle de herkesin hoşuna giden bir ürün olacaktır. Ar-Ge firmamızın Kaz Dağları Bilim Köyü'nde zaten bu gibi çalışmaları yürütüyoruz. Bu sadece gül yaprakları ve zeytinyağıyla ortaya çıkarttığımız bir formüldü. Daha farklı ürünlerimiz de olacak."

Balıkesir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gülendam Tümen, organik zeytinyağında bulunan "oleuropein" maddesinin cildi özellikle radyasyondan koruyucu özelliğe sahip olduğunu belirterek, "Gül yapraklarında bulunan 'polifenolik tanen' türevi de cilde faydalıdır. Bu iki türev birleşince ortaya harika etkiler yaratan bir cilt bakım ürünü çıkmaktadır. Bu ürün, kırışık giderici ürün olarak da tanımlanabilir." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.