Balıkesir

Edremit Körfezi ve Kazdağları'ndaki "kirliliğe" dikkat çektiler

16:01 23 Ağustos 2016
Edremit Körfezi ve Kazdağları'ndaki "kirliliğe" dikkat çektiler

Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneğince Edremit Körfezi ve Kazdağları'ndaki "kirliliğe" dikkat çekmek üzere basın açıklaması yapıldı.

Altınoluk Demokrasi Platformu'nun da desteğiyle Edremit ilçesi Altınoluk Mahallesi Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan açıklamayla Edremit Körfezi ve Kazdağları'ndaki kirliliğe çözüm bulunması istendi.

Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Süheyla Doğan, grup adına yaptığı konuşmada, yaz aylarında tatilci akınına uğrayan Edremit Körfezi'nde yeterince önlem alınmaması ve altyapı eksiklikleri nedeniyle büyük sıkıntı yaşandığını ifade etti. Bilinçsizce çevreye atılan çöplerin yanı sıra derelerin foseptik ve atık sularla kirlendiğini kaydeden Doğan, bu durumun insan sağlığını da tehdit ettiğini dile getirdi.

Ilıca Deresi'nin kenarında moloz ve çöplerin bulunduğunu anlatan Doğan, "Çöpler gelişigüzel yakılıyor ve dere siyah akıyor. Mıhlı Çayı üzerinde günü birlik tesisler, hayvan ahırları, siteler ve yerleşimler var. Mıhlı Çayı'nda tuvalet kağıtları yüzüyor. Şahindere'ye deşarj yapan Altınoluk Atıksu Arıtma Tesisi var. Şahinderesi 10 gündür kapkara akıyor. Havran ve Edremit Çayları da kirlilikten geçilmiyor. Edremit Körfezi'nde benzer durumda bir sürü dere var. Derelerle gelen kirli sular, termal tesisi atıkları ve ayrıca denize verilen bir sürü kanalla denizimiz sürekli kirleniyor. Bölgemizin temizliğinden vatandaş olarak hepimiz sorumluyuz." diye konuştu.

Doğan, deniz ve derelerden numuneler alınarak tahlillerin yapılmasını istedi.

Vatandaşlar, ellerindeki döviz ve pankartlarla açıklamaya destek verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.