Balıkesir

"Filistin Kardeş Okul" projesi

11:29 25 Ağustos 2016
"Filistin Kardeş Okul" projesi

Balıkesir'de, Filistin ile eğitim tecrübelerinin paylaşılması, tarihi ve kültürel bağların güçlendirilmesi amacıyla "Filistin Kardeş Okul" projesi hazırlandı.

Balıkesir Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Milli Eğitim Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü İkili İlişkiler Daire Başkanlığının onayıyla hazırlanan proje kapsamında, Edremit ilçesindeki Zeytinli Naim Süleymanoğlu İlkokulu, 75. Yıl Ortaokulu ve Salih Korkut Budaras Fen Lisesi ile Filistin Kudüs Dar Al-Tifel Okulu öğrencileri, ekim ayında bir araya gelecek.

Kardeş okul olarak eşleşen bu eğitim yuvalarının yönetici, öğretmen ve öğrencileri, Filistinli 15 öğrenci, 4 öğretmen ve 3 yöneticiden oluşan grubu, ekim ayının son haftasında ilçede misafir edecek. Aynı zamanda, ekibin Milli Eğitim Bakanlığı, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı nezdinde kabulleri gerçekleştirilecek.

Edremit'teki bu okulların öğrencilerinden oluşan 15 kişilik grup da Mayıs 2017'de koşullar uygun olursa Filistin'deki kardeş okulu ziyaret edecek.

Projenin 79 bin liralık bütçesi Edremit'in hayırsever iş adamlarından Murat Tuna tarafından karşılanacak.

Balıkesir Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker, yaptığı açıklamada, özellikle son yüzyılda medeniyet coğrafyasında yaşanan acıların ortada bulunduğunu, Filistin'in ise herkesin vicdanı olduğunu belirterek, "Biz bütün Müslümanları kardeş bilen büyük bir medeniyetiz. Dolayısıyla bu çocuklar, bizim çocuklarımızdır. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

Edremit Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç da "Filistinli çocuklara katkı sağlamanın heyecanını yaşıyoruz. Filistin'de yaşam savaşı veren, öksüz ve yetim çocukları bu vesileyle Edremit'te misafir edeceğiz. Bizler de Filistin'e gidip, savaşın açtığı yaraları yerinde göreceğiz." yorumunu yaptı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.