Balıkesir

30 Ağustos Zafer Bayramı

01:24 31 Ağustos 2016
30 Ağustos Zafer Bayramı

Edremit ilçesinde, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla "fener alayı" düzenlendi.

Gümrük Mahallesi Meydanı'nda toplanan yüzlerce kişi, dev Atatürk posteri ile Türk bayrağı eşliğinde ellerinde meşalelerle Şehit Hamdibey Meydanı'na kadar yürüdü.

Grubun Menderes Bulvarı'ndan geçişi sırasında, Şırnak'ın Cizre ilçesinde polis kontrol noktasına PKK'lı teröristlerce bomba yüklü kamyonla düzenlenen saldırıda şehit olan ve dün Edremit'te toprağa verilen Gökhan Kıncak'ın fotoğrafları belediye hizmet binası duvarına barkovizyon aracılığıyla yansıtıldı.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, yürüyüşün sona erdiği meydanda yaptığı konuşmada, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle, minnetle andığını söyledi.

İlçenin son dönemde 3 şehit verdiğini hatırlatan Saka, "Edremitliler bu şekilde birlik ve beraberlik gösterileri yaptıkça, bir ve beraber oldukça üç tane çapulcu hiçbir zaman hiçbir şekilde emellerine nail olamayacaklar ve bu ülke topraklarını bölemeyeceklerdir." dedi.

Daha sonra sanatçı Tolga Çandar, meydanda konser verdi. Meydanı dolduran yüzlerce kişi, bağlama çalıp türküler söyleyen Çandar'a eşlik etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.