Balıkesir

GÜNCELLEME - Balıkesir'de otobüs ile otomobil çarpıştı: 2 ölü, 22 yaralı

15:32 04 Eylül 2016
GÜNCELLEME - Balıkesir'de otobüs ile otomobil çarpıştı: 2 ölü, 22 yaralı

Balıkesir'in Edremit ilçesinde, otobüs ile otomobilin çarpışması sonucu 2 kişi hayatını kaybetti, 22 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Muğla'nın Bodrum ilçesine giden Behzat Avcıoğlu'nun (56) kullandığı 48 YZ 507 plakalı otobüs, E-87 karayolu Kadıköy Mahallesi yakınlarında, aynı yönde seyreden Mehmet Polat (36) yönetimindeki 34 PP 507 plakalı otomobile arkadan çarptı.

Çarpışmanın etkisiyle savrulan otobüs, refüjü aşarak karşı şeride geçip, yol kenarındaki mağazanın duvarına çarptıktan sonra durabildi. Elektrik direğine çarpan otomobil ise hurdaya döndü.

Kazada, otomobil sürücüsü Polat, olay yerinde hayatını kaybetti. Aynı araçta yaralanan Bahattin Akkuş da kaldırıldığı hastanede müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Otomobildeki 1 kişi ile otobüste bulunan 21 kişi, hastanelere kaldırıldı.

Otobüsün, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonu iş birliğiyle 3-4 Eylül'de düzenlenen Halk Oyunları Yıldızlar Türkiye Şampiyonası'na Bodrum'dan katılan ve Türkiye ikincisi olan ekipteki öğrencilerin velilerini taşıdığı öğrenildi.

- "Öğrencilerimizde bir şey yok, velilerimizde yaralılar var"

Bodrum Halk Oyunları Ekibi'nin antrenörü Akın Fetvacı, AA muhabirine, katıldıkları yarışmada Türkiye ikincisi olduklarını belirterek, kazanın Bodrum'a dönerken olduğunu söyledi.

Fetvacı, velileri taşıyan otobüsün ayrı olduğunu anlatarak, şöyle konuştu:

"Velileri taşıyan otobüsün şoförü şu anda söylenenlere göre uyumuş. Önündeki arabaya çarpmış ondan sonra da banketi aşarak karşı yola geçmiş. Şu anda edindiğimiz bilgiler bunlar. Öğrencilerimizde bir şey yok, velilerimizde yaralılar var. Öğrencilerimizin ailelerinden yaralananlar var, çok ağır değiller. Ambulanslar geldi tedaviler yapıldı. Altına aldığı otomobildeki durum biraz kötü. Büyük bir badire atlattık."




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.