Balıkesir

Edremit'in düşman işgaminden kurtuluşu

11:50 09 Eylül 2016
Edremit'in düşman işgaminden kurtuluşu

Edremit ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Daha sonra halk oyunu gösterileri ile o günleri anlatan tiyatro gösterisi yapıldı.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, ilçenin, 797 gün işgal altında kaldıktan sonra Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde İlçe Kaymakamı şehit Hamdi Bey ve vatanseverlerin mücadelesi sonucu 9 Eylül 1922'de düşman işgalinden kurtarılarak özgürlüğüne kavuştuğunu söyledi.

Bu mücadelenin ardından şu an ilçede huzurlu bir şekilde yaşadıklarını ifade eden Belediye Başkanı Saka, şöyle konuştu:

"Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kahraman ordumuzun 94 yıl önce bugün vatan topraklarından düşmanı tamamen temizleyerek, elde ettiği zaferle ulusumuzun bağımsızlığını tüm dünyaya duyurdu. Anadolu coğrafyasında laik, demokratik ve çağdaş bir cumhuriyetin kurulmasını sağlayacak olan süreç de başlamış oldu. 9 Eylül, tarihimizde sadece Edremit'imiz ile İzmir'in kurtuluşu değil, vatan topraklarının düşmandan tamamen kurtulduğu gündür."

Saka'nın konuşmasının ardından temsili atlı birlikler, protokole Türk bayrakları teslim etti.

Ardından güreşçi develerin de katıldığı geçit töreni ile program sona erdi.

Törene, Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, 19. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Kurmay Albay Mahmut Altun ile çok sayıda vatandaş katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.