Balıkesir

Cunda Adası'nda bayram tatili yoğunluğu

10:56 16 Eylül 2016
Cunda Adası'nda bayram tatili yoğunluğu

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Cunda (Alibey) Adası'nın nüfusu, Kurban Bayramı'nda gelen turistlerle 5 binden 60 bine yükseldi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Girit ve Midilli adalarından mübadele döneminde adaya göç eden Türklerden oluşan nüfusu ile otantik cadde ve sokaklarıyla her yıl milyonlarca ziyaretçiye ev sahipliği yapan Cunda Adası'nda, 9 günlük bayram izninin de etkisiyle tatilcilerin oluşturduğu yoğun trafiği azaltmak için polis ekipleri yoğun çalışma yürütüyor.

Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, Türkiye'nin Ege Denizi'nde bulunan Gökçeada, Bozcaada ve Uzunada'nın ardından 4. büyük adası olarak bilinen Cunda'da yoğun bir bayram kalabalığının yaşandığını söyledi.

Cunda Adası'nın kış aylarında 5 bin civarındaki nüfusunun Kurban Bayramı'nda 60 bine dayandığını belirten Bacan, şöyle dedi:

"Turistleri en çok Cunda'ya eşsiz koyları ile mutfağı çekiyor. Cunda adamız gerek gurme turizmi açısından gerekse doğal ve tarihi güzellikleriyle ilçemizi ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin öncelikli tercih ettiği bir cazibe merkezidir. Bu yüzden de bu Kurban Bayramı'nda geçmiş yıllarda olduğu gibi yine yoğun talep gördü. Cunda, bu yıl geçmiş yıllara nazaran biraz daha fazla turisti ağırladı. Özellikle bayramın 2. ve 3. günlerinde yoğunluk nedeniyle araç trafiği kilitlendi. Adadaki hediyelik eşya, büfeler ve kafeteryalardaki yoğunluk, Cunda Adası'nda adeta iğneyi atsanız, yere düşmeyecek hale getirdi. Bu yoğunluk nedeniyle esnafımız adına biz de memnun olduk."

İlçede ve Cunda Adası'ndaki otellerde doluluk oranının yüzde 100'e çıktığını aktaran Bacan, bu yoğunluğun hafta sonuna kadar süreceğini de dile getirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.