Balıkesir

Gaziler Günü

12:43 19 Eylül 2016
Gaziler Günü

Balıkesir'in Bandırma, Sındırgı ve Ayvalık ilçelerinde Gaziler Günü törenle kutlandı.

Bandırma Cumhuriyet Meydanı'ndaki kutlamalara Belediye Başkanı Dursun Mirza, Kaymakam Tuncay Sonel, AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, gaziler ve aileleri katıldı.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bandırma Şubesi Başkanı Necip Şenyüz, yaptığı konuşmada, Gaziler Günü'nün Mustafa Kemal Atatürk'e Sakarya Zaferi'nin ardından gazilik ünvanı ve mareşallik rütbesinin verilişinin 95. yıl dönümü olduğunu hatırlattı.

Bu günün derneklerinin de kuruluş günü olduğunu dile getiren Şenyüz, "19 Eylül, Türkiye Cumhuriyeti'nin rejimi, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğruna vatan hainlerine karşı kahramanca mücadele eden gazilerin şeref günüdür. Sizler, en büyük Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yaşayan temsilcilerisiniz. Gaziler, şanlı tarihimizin ebedi kahramanlarıdır. Gazilik, ömür boyu taşınacak şereftir. Sizler, Cumhuriyet'in teminatı ve temel taşlarısınız." diye konuştu.

- Sındırgı

Sındırgı'da Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan törende, Yağcıbedir Ortaokulu öğrencisi Ayşe Çiçek, "Yaşasın Kahraman Gazi" ve Makbule Efe Anadolu Lisesi öğrencisi Ayşegül Korkmaz, "Bir Yolcuya" şiirini okudu.

Tören, Sındırgı Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu'nda Sındırgı Kaymakamlığı tarafından verilen kokteylle devam etti.

Sındırgı Kaymakamı Ercan Ateş, burada yaptığı konuşmada, "İstiklalimizin ve istikbalimizin kazanılmasında emeği geçen onurlu gazilerimizi, bu vesileyle hayatlarını feda eden şehitlerimizi şükranla yad ediyorum. İnanıyorum ki devletimiz de gazilerimize her zaman olduğu gibi sahip çıkmaya devam edecektir." dedi.

- Ayvalık

Ayvalık'taki törende konuşan Jandarma Teğmen Rıdvan Tuncer de kendisinden sonra gelen nesillere özgür bir vatan ve dalgalanan bir bayrak teslim etmek için göğsünü düşmana siper etmiş tüm gazilerin gününü kutladı.

Türk askeri için vatan hizmetinde savaş ve barış hali olmadığını belirten Tuncer, "Türk askerinin tek ülküsü, Türk istiklal ve cumhuriyeti uğurunda vazifesini her ne pahasına olursa olsun yerine getirmektir." ifadesini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.