Balıkesir

"Fatih Projesi EBA Seçmeli Ders Müfredat Oluşturma Çalıştayı"

18:42 14 Ekim 2016
"Fatih Projesi EBA Seçmeli Ders Müfredat OluÅŸturma Çalıştayı"

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Müdürü Bilal Tırnakçı, "Bakanlık olarak, Etkileşimli Tahta ve EBA kullanımını öğretmen adaylarının üniversite sıralarında öğrenmelerini istiyoruz. Önümüzdeki günlerde diğer üniversite ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) ile bu konuda çalışmalarımız olacak." dedi.

Tırnakçı, Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Ayvalık ilçesindeki Cunda Uygulama Oteli'nde düzenlenen "Fatih Projesi EBA Seçmeli Ders Müfredat Oluşturma Çalıştayı"nda yaptığı konuşmada, Fatih Projesi'nin Türkiye genelinde seçmeli ders olarak verilmesi için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Çalıştayın öğretmen adaylarının Fatih Projesi'nin parçası "Etkileşimli Tahtalar" ve "Eğitim Bilişim Ağı"nı (EBA) en iyi şekilde kullanmaları amacıyla düzenlendiğini belirten Tırnakçı, şöyle konuştu:

"Eğitim fakültelerine yönelik hazırladığımız müfredat çalışmasında, öğretmen adaylarının eğitim süreçlerinde, Fatih Projesi'ni şimdilik seçmeli ders olarak görmesini, ileride ise bu dersin zorunlu olmasını öngörüyoruz. Böylelikle öğretmen adaylarının akıllı tahtaları ile EBA'yı nasıl kullanacaklarını ve öğrencilere bunları nasıl istifadeye sunacaklarını öğrenmelerini istiyoruz. Öğretmen adaylarının bu anlamdaki eksikliklerini, hizmet içi eğitimlerle ya da öğretmen adaylarına staj süresinde vermeye çalışıyoruz ama asıl istediğimiz, Fatih Projesi'nin unsurlarının eğitim fakültelerinde kullanımını öğretebilmek. Öğretmen adayları, hizmet hayatına atıldıklarında, artık bu teknolojiyle barışık bir şekilde öğretmenlik hayatlarına başlamış olacak. Amacımız budur. Olması gereken de bu dersin üniversitelerimizde, özellikle eğitim fakültelerinde zorunlu olmasıdır."

Tırnakçı, öğretmen adaylarının bu eksikliklerini hizmet içi eğitimlerle tamamlamaya çalışırken ciddi vakit kaybının yaşandığına dikkati çekerek, "Öğretmen adayları, eğitim fakültesinde bu eğitimi almış olsa, bu vakit kaybına mahal bırakılmadan direkt eğitim hayatlarına başlamış olacaklar. Öğretmen adayları da bu eğitimlerin alınmasından yana olduklarını belirtiyor. Bakanlık olarak, Etkileşimli Tahta ve EBA kullanımını öğretmen adaylarının üniversite sıralarında öğrenmelerini istiyoruz. Önümüzdeki günlerde diğer üniversite ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) ile bu konuda çalışmalarımız olacak." değerlendirmesinde bulundu.




YORUMLAR

ETÄ°KETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.