Balıkesir

Gönen ve Bigadiç'te, Muhtarlar Günü kutlandı

12:19 19 Ekim 2016
Gönen ve Bigadiç'te, Muhtarlar Günü kutlandı

Balıkesir'in Gönen ve Bigadiç ilçelerinde Muhtarlar Günü kutlandı.

Muhtarlar Günü dolayısıyla Gönen ilçesinde düzenlenen tören, Gönen Hükümet Konağı Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve akabinde İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Muhtarlar Derneği Başkanı Burhan Karakurt, 19 Ekim 1829'da Osmanlı döneminde muhtarlığın hayata geçirildiğini belirtti.

Muhtarların mahallelerde önemli görevler icra ettiğini ifade eden Kakakurt, "Milletin iradesinin üzerinde hiçbir güç yoktur. Bu güzel vatanımızda bir daha 15 Temmuz Darbe girişimi benzerinin yaşanmamasını diliyorum. Muhtarlar, halkla yönetenler arasında bir köprü vazifesi görür. Kısacası onlar mahallenin gözü kulağıdır. Zorlu görevlerinde muhtarların mesai durumu asla yoktur." dedi.

- Bigadiç'te tören

Bigadiç'te düzenlenen tören, 100. Yıl Atatürk Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu, saygı duruşunda bulunulması ve akabinde İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Osmanca Mahallesi Muhtarı Mehmet Deniz, 4 Eylül Mahallesi Muhtarı Mehmet Dansık, İskeleköy Mahallesi Muhtarı Mustafa Kurtgün, halkla bir araya geldi.

Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu'nun da katıldığı tören, şiirlerin okunmasıyla sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.