Balıkesir

Edremit'te "Cumhuriyet Gelinleri" sergisi açıldı

13:07 29 Ekim 2016
Edremit'te "Cumhuriyet Gelinleri" sergisi açıldı

Balıkesir'in Edremit ilçesinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında belediyenin desteğiyle "Cumhuriyet Gelinleri" sergisi açıldı.

Ayşe Sıdıka Erke Etnografya Müzesi'ndeki sergide, 150 yıllık gelinlikler, bindallılar ve Türkmen gelin kıyafetleri yer alıyor.

Serginin koordinatörü Beriye Başak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki aydır kapı kapı dolaştıklarını ve kıyafetleri böyle temin ettiklerini belirtti.

Sergide birçok farklı kıyafet ile gelinliğin bulunduğunu ifade eden Başak, şunları söyledi:

"Bu sergi için iki aydan beri çalışıyorum. Tek tek topladım. Sandıkları açtırdım. Gerçekten de Edremit'in eski kadınları hem kültür yönünden hem de gelenek ve görenekleri yönünden çok zenginmiş onu gördüm. Önemli olan bu geleneklerimizi, eskileri yeni nesle aktarabilmek, gösterebilmek. Benim amacım buydu. Gerçekten bana destek olan bütün Edremit halkına gönüller dolusu teşekkür ediyorum. Bana sandıklarını açtılar. Hemen hemen bu sergi için 30 gelinlik aldım. Yunanistan'ın Midilli Adası'ndan gelen gelinlikler de var sergide."

Müze sorumlusu İrfan Kolçak, proje kendilerine getirildiğinde çok heyecanlandıklarını dile getirdi.

Kolçak, sergi ile ilçenin tarihine de göz atma fırsatı bulduklarını anlatarak, "100-150 yıllık gelinlikler, bindallılar var, eski tarihte cumhuriyet döneminde yapılan düğünlerin fotoğrafları da var. Yaklaşık 500-600 adet değişik parçalar mevcut. Edremit'te farklı bir konsept oldu." dedi.

Sergi, bir hafta boyunca gezilebilecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.