Balıkesir

Filistinli öğrenci ve öğretmenler Edremit'te

17:52 29 Ekim 2016
Filistinli öğrenci ve öğretmenler Edremit'te

"3 Okulla Kardeş Okul Projesi" kapsamında Edremit'e gelen Filistinli öğrenci ve öğretmenlerin onuruna ilçede yemek verildi.

Filistinli misafirlere, Edremit Belediyesi tarafından Altınoluk Mahallesi'nde belediyeye ait bir otelde yemek verildi.

AK Parti MKYK Üyesi ve Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Edremit'teki Zeytinli Naim Süleymanoğlu İlkokulu, 75. Yıl Ortaokulu ve Şehit Mustafa Serin Fen Lisesi'nin kardeş okulu olan Doğu Kudüs şehrindeki Dar El Tifil Al Arabi okullarından 22 kişilik heyetle yemekte bir araya geldi.

Burada konuşan Aydınlıoğlu, Filistinliler'in çok acı çektiklerini belirterek savaşların durması temennisinde bulundu.

Aydınlıoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türk ve Filistin halkları kardeştir. Biz Türk halkı olarak, Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve devleti olarak her zaman Filistin halkının haklı mücadelesinin yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Filistin ve Türk öğrencilerin kaynaşması, arkadaş olması dost olması, öğretmenlerimizin tanışması çok güzel bir proje. Bu projeye emek verenleri kutluyor, inşallah savaşların olmadığı, barışın sağlandığı bir dünyada yaşamayı diliyorum."

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ise Filistinli konuklara tarihi Antandros kentinin Truva savaşlarındaki ve dünyadaki öneminden bahsederek, kendilerine ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Konuşmaların ardından Türk ve Filistin heyetleri birbirlerine hediye ve plaket sundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.