Balıkesir

Balıkesir Sanayi Odası 9. İstişare Toplantısı

09:59 25 Kasım 2016
Balıkesir Sanayi Odası 9. İstişare Toplantısı

Balıkesir Sanayi Odası 9. İstişare Toplantısı Bandırma'da yapıldı.

Özel bir otelde düzenlenen istişare toplantısına, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, Bandırma ve Susurluk Kaymakamı Yusuf Özdemir, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, borsa ve oda başkanları katıldı.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, buradaki konuşmasında 15 Temmuz vurgusu yaparak, sanayicilere seslendi. Sanayicilerin hukuk çerçevesinde bütün sorunlarıyla bizzat kendisinin ilgileneceğini ifade eden Yazıcı, şunları kaydetti:

"Bir kara gün. Şer cephesinin ülkemize, insanımıza, demokrasimize, cumhuriyetimize kastettiği ama bu büyük milletin karşı koyuşuyla, gereğini yaparak, durdurduğu bu kara günü hatırlatmak istiyorum. Bu şerden bu kara günden inşallah hayra doğru giden bir yolculuğumuz olacak. Bundan 3-5 yıl önce Arap ülkelerine Afrika'daki bazı ülkelere dünyanın gelişmiş büyük ülkeleri dediğimiz o ülkeler, demokrasi götürüyordu. Daha doğrusu demokrasi götürüldüğünü iddia ediyorlardı. Ama bizim demokrasimize kastedildiğinde ne yazık ki ciddi bir lanetleme dahi olmadı. Bizim bizden başka dostumuzun olmadığını tespit ederek yolumuza devam edeceğiz."

Tüm sanayicilerden şimdiye kadar yapmış olduğu yatırımları gelecek için bir tık yukarı taşımalarını isteyen Yazıcı, daha fazla çalışılması gerektiğini vurguladı.

Ülke ekonomisinin daha da yükselmesi için herkesin kendine hedefler koyması gerektiğini dile getiren Yazıcı, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanımızın koymuş olduğu 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmak ayakta kalabilmek için, başkalarına muhtaç olmamak için, hatta bizden aman dileyen Suriyeli kardeşlerimiz gibi bir başkaları da başka milletlerde, topluluklarda eğer bizden yardım diliyorsa onlara yardım edebilmek için Osmanlının torunları ve büyük bir millet olduğumuz için daha çok çalışacağız, güçlü olacağız. Bizden yardım isteyene de yardım edeceğiz."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.