Balıkesir

Balıkesir'de bin 711 asker yemin etti

13:29 25 Kasım 2016
Balıkesir'de bin 711 asker yemin etti

Balıkesir'de, 365'inci dönem yedek subay adayları ve kısa dönem erlerden oluşan bin 711 asker yemin etti.

Bakım Okulu, Eğitim Merkezi ve Garnizon Komutanlığındaki tören, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı'nın yemin edecek askerleri selamlaması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende, Kara Kuvvetleri EDOK Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu ile Kara Kuvvetleri EDOK Muharebe Hizmet Destek ve Eğitim Komutanı Korgeneral Metin Gürak'ın, yemin edecek askerlere yönelik mesajları okundu ve Çanakkale Savaşları sırasında askerlik yapmış "Kınalı Ali"nin hikayesini konu alan tiyatro oyunu sergilendi.

Daha sonra Türk Bayrağı'nın üzerine konulan silahların bulunduğu masaların başına geçen askerler, yemin etti. Yemin sonrası birliğe ilk teslim olan er Emrecan Yılmaz, yaş kütüğüne plaket çaktı.

Bakım Okulu, Eğitim Merkezi ve Garnizon Komutanı Albay Cengiz Cömertoğlu, burada yaptığı konuşmada, ailelere kahraman askerleri yetiştirdikleri için teşekkür etti.

Birliğe katılan askerlerin kendilerine birer kutsal emanet olduğunu ifade eden Cömertoğlu, şunları kaydetti:

"Değerli misafirlerimiz unutulmayacak bir törene şahitlik ettiniz. Sizlerle birlikte bu törene Türkiye Cumhuriyeti'ni temsilen şanlı al bayrağımız da şahittir. Çanakkale, Kurtuluş Savaşı, Kore, Kıbrıs ve teröristle mücadele kapsamında yiğitçe mücadele ederek canlarını aziz vatanımıza feda eden bütün şehitlerimiz de şahittir. Bugün güzel ülkemize özgürce yaşama hakkını bahşeden Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları da şahittir. Silahlı kuvvetlerimizin saflarına katılan kahraman mehmetçiklerim bu yeminle sizler milletimize sadakatla hizmet etmeyi, emirlere ve amirlerinize mutlak itaat edeceğinizi, ulusumuzun güvenine layık olacağınızı ve Atatürkçü düşünce sistemine bağlı kalacağınızı beyan ettiniz. Bu beyanın teminatı şeref ve namustur. Şeref ve namus Türk ulusu için hava, su, toprak kadar kutsaldır. Komutanınız olarak ettiğiniz yemine bağlı kalacağınıza, vazifeyi namus bilerek taşıyacağınıza, parolanızın vatan, bayrak ve şeref olacağına dürüstlük ve karakterden asla taviz vermeyeceğinize gönülden inanıyorum."

Resmi geçit ile tamamlanan törenin ardından askerler, aileleriyle kucaklaştı.

Törene, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan da katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.