Balıkesir

Edremit'te kitap okuma saati düzenlendi

20:45 13 Şubat 2017
Edremit'te kitap okuma saati düzenlendi

Edremit ilçesinde Kaymakam Ali Sırmalı ve ilçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç, ''BENGİ'' projesi kapsamında 15 Temmuz İmam Hatip Ortaokulu Konferans Salonunda düzenlenen organizasyonda, okul müdürleri öğretmenler ve öğrencilerle birlikte oturup kitap okudu.

Kaymakam Sırmalı, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı tarafından başlatılan proje hakkında öğrencilere bilgi verdi.

Burada olma nedenlerinin projenin bir amacı olan okuma alışkanlığının öğrencilere kazandırmak olduğunu ifade eden Sırmalı, şunları söyledi:

''Bu proje kapsamında akademik başarıların artırılması, değerler eğitimine önem verilmesi, okullardaki sportif ve kültürel faaliyetlerin geliştirilmesi ve okul, aile, toplum ilişkisinin iyileştirilmesi hedefleniyor. Çocuklar bizim geleceğimiz, bütün bu çabalarımız onların iyi bir şekilde yetişmelerini sağlamak. Sayın Valimizin başlatmış olduğu bu proje İlimiz ve ilçemizin eğitim düzeyinin yükseltilmesi için büyük önem taşımaktadır. Bu güzel okuma etkinliğinde öğrencilerle bir araya gelmekten mutluluk duyuyoruz. Haftada iki gün yirmişer dakikalık okuma saatlerimiz tüm okullarımızda devam edecek, bizler de sık sık bu okuma saatlerinde öğrencilerimize eşlik edeceğiz.''

Samimi bir sohbet havasında gerçekleştirilen söyleşi sırasında, kendisine yöneltilen sorulara yanıt veren Kaymakam Sırmalı, ''Hangi mesleği hedeflerseniz hedefleyin girdiğiniz sınavlarda başarılı olabilmeniz için çok kitap okumanız gerekir.'' diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.