Balıkesir

Balıkesir'deki FETÖ/PDY operasyonu

15:19 21 Şubat 2017
Balıkesir'deki FETÖ/PDY operasyonu

Bandırma Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yeniçeri, Bandırma İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu üyelerine dün yapılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, hakkında gözaltı kararı verilen şüphelilerden 23'ünün yakalandığını, 4 kişinin ise aranmasına devam edildiğini bildirdi.

Yeniçeri, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan TUSKON’a bağlı Bandırma İş Adamları Derneği (BANİAD) Yönetim Kurulu üyelerine yönelik dün yapılan operasyonla ilgili açıklama yaptı.

Operasyonun devam ettiğini ifade eden Yeniçeri, şu bilgileri verdi:

"KHK ile kapatılan TUSKON’a bağlı BANİAD Yönetim Kurulu üyelerine yönelik yapılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 23 kişi gözaltına alındı, 4 şahsın aranmasına devam ediliyor. Yapılan incelemelerde 6 kişinin terör örgütünün haberleşme programı olan By-Lock kullandıkları belirlendi.“

- Soruşturmalarda 278 kişi tutuklandı

Yeniçeri, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından terör örgütüne yönelik operasyonların hız kesmeden devam ettiğini vurgulayarak, Bandırma Cumhuriyet Başsavcılığı ve mülhakat (bağlı) adliyelerde bugüne kadar yapılan adli işlemlerle ilgili de şunları kaydetti:

"Bugün itibarıyla FETÖ/PDY operasyonları kapsamında Bandırma'dan 155 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ayrıca Erdek'ten 32, Gönen'den 60, Manyas'tan 23, Marmara'dan 8 tutuklu bulunuyor. Başsavcılığımız sorumluluk alanı içinde bulunan bu bölgelerde toplam 278 kişi tutuklandı."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.