Balıkesir

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

17:22 08 Mart 2017
8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, eşi Nuray Sırmalı ile birlikte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Kıbrıs Barış Harekatı'nda askeri hemşire olarak görev yapan gazi Berdiye Doğan'ı evinde ziyaret etti.

Kaymakam Sırmalı, ziyarette yaptığı konuşmada, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "Dünyada hiçbir milletin kadını, 'Ben Anadolu kadınından daha fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar emek verdim' diyemez" sözünü hatırlattı.

Türk kadınının tarihin her döneminde erkekle omuz omuza verdiğini belirten Sırmalı, şöyle konuştu:

"Türk kadını özellikle sergilediği özverili ve vatansever tutumuyla destanlaşmıştır. Kurtuluş Savaşı sırasında kadınlarımız, milli mücadeleye erkekler kadar hizmet etmiş, en zor şartlara katlanmış, cephede erkekle omuz omuza düşmana karşı savaşmış, her şeye rağmen mücadelesine sonuna kadar devam etmiştir. Yakın tarihte 15 Temmuz'da demokrasi ve vatanı için canını ortaya koyan kadınlarımız cesareti ve fedakarlığı ile bir kez daha adını tarihe yazdırmıştır. Bu bağlamda Kıbrıs gazisi olan Bedriye Doğan'ın ilçemizde ikamet ediyor olması bizim için büyük bir onur kaynağıdır."

Kaymakam Sırmalı, günün anısına Bedriye Doğan'a çeşitli hediyeler verdi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.